Απεβίωσε η ηγουμένη της Αγίας Παρασκευής των ΓΟΧ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2015 9:25

 

Απεβίωσε χθες η μοναχή Παρασκευή Θεοδωροπούλου, ηγουμένη της ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων των ΓΟΧ Λάρισας. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων της οδού Κοραή, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λαρίσης των ΓΟΧ κ. Αθανασίου.

Ο ιερομόναχος Απόστολος Γαλατσίδας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, για την ηγουμένη: «Η μακαριστή εγένετο μεγαλόσχημος μοναχή εις την ανωτέρω μονή το 1945 (20 χρόνων) και διωρίσθη ηγουμένη το 1965, μετά την κοίμηση της μοναχής Ελισάβετ. Διακόνησε τη μονή κάτω από αντίξοες συνθήκες με περισσό ζήλο, προσωπικό μεγάλο και δύσκολο αγώνα και αδιάλειπτη προσευχή, πάντοτε με τη συνεργασία της αδελφότητος της μονής. Στήριξε και ανέδειξε τη μονή της Αγίας Παρασκευής και των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, εργαζόμενη προσωπικά με στόχο τη ριζική ανακαίνιση αυτών και πέτυχε να αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Τα φυσικά προτερήματα της μακαριστής ήταν, η θερμή πίστη που είχε στον Άγιο Τριαδικό Θεό, το αγωνιστικό και άγρυπνο πνεύμα που έδειχνε στα θέματα της ημερολογιακής μεταρρύθμισης το 1924 και του Οικουμενισμού, με τις συμπροσευχές και τα συλλείτουργα της κρατούσας Εκκλησίας, με τις αιρέσεις.

Αξιομνημόνευτη υπήρξε και η αρετή της ελεημοσύνης, που στόλιζε την αοίδιμο, με αποτέλεσμα πλήθος αδελφών μας να βρίσκουν «ανάπαυση» στο μοναστήρι. Το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό της έργο, είναι μεγάλης σημασίας. Η γλυκύτητά της, η αγάπη της και η καθαρότητα της καρδιάς της ήτο κάτι το ανεπανάληπτο. Είθε, ο αρχηγός της ζωής και του θανάτου ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, να αναπαύει την ψυχή της «εις χώρα ζώντων», να την έχει στην αγκάλη της και να παρηγορεί την αδελφότητα, αναδεικνύοντας αντάξια αντικαταστάτριά της, ώστε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και των Αγίων Αποστόλων των ΓΟΧ, να συνεχίζουν απρόσκοπτα την φωτεινή των πορεία. Ας είναι αιωνία η μνήμη της. Καλό παράδεισο να χει!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass