ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ:

Κατακλύσθηκε από Λαρισαίους στα Θεοφάνια

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2018 22:24

Ο καλός καιρός, η ηλιοφάνεια αλλά και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή οδήγησαν προχθές Σάββατο των Θεοφανίων αλλά και χθες Κυριακή στον Πλαταμώνα πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχή και κυρίως Λαρισαίους για να παρευρεθούν στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ήρεμα νερά του λιμανιού, αλλά και να απολαύσουν τις ηλιόλουστες Αλκυονίδες Ημέρες του Ιανουαρίου.

Προχθές Σάββατο Λαρισαίοι κατέκλυσαν το λιμάνι του Πλαταμώνα για να φωτιστούν από τα καθαγιασμένα ύδατα, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Η συνεχής παρουσία του μητροπολίτη κ. Γεωργίου, μετά την ενθρόνισή του και η ευλογία του στον Πλαταμώνα γίνεται πάντα δεκτή με πολύ θετικά σχόλια από τους κατοίκους Πλαταμώνα και της περιοχής. Θεωρήθηκε και φέτος ιδιαίτερη τιμή ο μητροπολίτης να κάνει τον αγιασμό των υδάτων στον Πλαταμώνα.

Ο σεβασμιότατος κ. Γεώργιος κήρυξε τον Θείο λόγο στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στη συνέχεια μετά από πομπή ο σεβασμιότατος, συνοδευμένος από τον ιερό κλήρο, εκπροσώπους των αρχών και πλήθος κόσμου έριξε τον Σταυρό στα παγωμένα νερά, στο λιμάνι όπου έπεσαν για να τον πιάσουν πάνω από δέκα νέοι του Πλαταμώνα και της περιοχής.

Tον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε από τα νερά του λιμανιού ο νεαρός Γιάννης Γαλάνης, ο οποίος δέχτηκε την ευλογία του σεβασμιοτάτου κ. Γεωργίου αλλά και τις ευχές όλων των παρευρισκόμενων.

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass