ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ:

Λαμπρές τελετές σε Αγιά και Αγιόκαμπο

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2018 22:09

Με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε και στην Αγιά προχθές, το Σάββατο, η γιορτή των Αγίων Θεοφανίων.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων τελέσθηκαν ο όρθρος, η θεία λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων από τον αρχιερατικό επίτροπο της Περιφέρειας Αγιάς, αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δρόσο, ενώ στο σιντριβάνι της Κεντρικής πλατείας, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ρίχτηκε ο Τίμιος Σταυρός.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, οι αντιδήμαρχοι Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς και Λακέρειας Βασίλης Σμυρλής και Αστέριος Τσιώνης αντίστοιχα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Γιαννουλέα, Χρήστος Σκαρκάλης, Γιάννης Αναστασίου, Αντίγονος Βατζιάς και Θωμάς Σιμούλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» Βασίλης Βαλάρης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λάρισας Χρήστος Τσιώρας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλης Βλαχογιάννης, ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου Χρήστος Αντωνίου και η πρώην δήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέσθηκε το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, ο Αγιασμός των Υδάτων από τον αρχιερατικό επίτροπο Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δρόσο και τον ιερέα π. Ιωάννη Ολαέρου.

Ο 17χρονος Λαρισαίος Γεώργιος Γαβριήλ ήταν αυτός που πρώτος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό σε σύνολο δεκαοχτώ ατόμων που έπεσαν στα Αιγαιοπελαγίτικα νερά.

Παρόντες στο λιμάνι ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, οι βουλευτές Άννα Βαγενά και Κώστας Μπαργιώτας, η πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας σε θέματα Τεχνικών Έργων Απόστολος Μπέμπης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Σωτήρης Μάρκου, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας Βασίλης Λέτσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Γιαννουλέα, Αναστασία Ζιούλη, Στέφανος Ριζούλης, Γιάννης Αναστασίου και Γιώργος Μασούρας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινοτήτας Μελιβοίας Αθανάσιος Μπελιάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Αγιάς της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Χατζησαλάτας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λάρισας Χρήστος Τσιώρας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλης Βλαχογιάννης και ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου Χρήστος Αντωνίου.

* Μετά τον αγιασμό η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά δήλωσε πως "με μεγάλη μου χαρά παρευρέθηκα στην πολύ όμορφη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.

Θεωρώ ότι ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου, νέων και μικρών παιδιών που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό".

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass