Αρχίζουν έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης

* Τόνισε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2018 22:30

«Το 2018 θα υλοποιηθούν έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης. Είναι έργα που αφορούν στη Λάρισα της επόμενης 15ετίας και για το συμφέρον της πόλης θα πρέπει να συμπορευθούμε όλοι μαζί χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λαρισαίων.

Η καθιερωμένη εκδήλωση, ανήμερα των Θεοφανίων, έγινε για τελευταία χρονιά φέτος - όπως τονίσθηκε προχθές- σε αίθουσα του ΟΥΗΛ καθώς θα εγκατασταθούν εργολάβοι προκειμένου να ολοκληρωθεί το Προσκήνιο Πολιτισμού και η Λάρισα να αποκτήσει τη δική της, σύγχρονη θεατρική σκηνή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον μητροπολίτη Λάρισας να ευλογεί την πίτα και να εύχεται «καλή χρονιά και ευλογημένη στον Δήμο Λαρισαίων» για να τονίσει απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή «σας ευχαριστούμε για το "Πάρκο των Ευχών" που ανέβασε την πόλη μας».

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως «το 2017 ήταν μια δύσκολη αλλά καλή χρονιά» και σημειώνοντας την αισιοδοξία του για το 2018, τόνισε πως «θα είναι πιο δημιουργική χρονιά σε όλα τα επίπεδα».

Προσθέτοντας ότι «θα θεμελιώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το "Πάρκο των Ευχών" που, παρά τις αδυναμίες της φετινής διοργάνωσης, προσέδωσε δυναμική στην πόλη όπως σημειώνει και ο επαγγελματικός κόσμος».

Ο κ. Καλογιάννης αφού μετάφερε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου σημειώνοντας μεταξύ άλλων την απόφαση για τη μείωση των δημοτικών τελών, τη βράβευση της Λάρισας από την UNESCO, αλλά και το κοινωνικό έργο του Δήμου.

ΕΡΓΑ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλογιάννης στα έργα, σημειώνοντας τις δημοπρατήσεις που αφορούν σε έργα 15 εκατ. ευρώ ενώ έργα άλλων 20 εκατ. ευρώ εκτελεί η ΔΕΥΑΛ.

Ο κ. Καλογιάννης ζήτησε την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών για τα έργα που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως η Μεγ. Αλεξάνδρου, η Ηπείρου, η Μανδηλαρά, «έργα που αφορούν στο αστικό περιβάλλον και θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης» τόνισε μιλώντας για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για να ολοκληρώσει την ομιλία αναφερόμενος σε θέματα όπως η Αβερώφειος, οι γραμμές του ΟΣΕ, το ΕΘΙΑΓΕ που όπως είπε, αναμένεται «να αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου μεγαλύτερο του Αλκαζάρ». Για να υπογραμμίσει ότι «το 2018 θα υλοποιηθούν έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης, έργα που αφορούν στη Λάρισα της επόμενης 15ετίας και για το συμφέρον της πόλης θα πρέπει να συμπορευθούμε όλοι μαζί χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες».

ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στο μεταξύ με αφορμή αίτημα κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε στην «ΕτΔ» ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του Δήμου Λαρισαίων με ιδιώτη για την εξαγορά έκτασης κοντά στη νέα πλατεία που κατασκευάζεται ήδη. Από την έκταση που θα αποκτήσει ο Δήμος με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ένα τμήμα της θα αποδοθεί στη Μητρόπολη Λάρισας για την ανέγερση ναού.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασ. Κόκκαλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικ. Παπαδόπουλος, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκης, ο υπαρχηγός ΑΤΑ Παν. Σκαρπέτας, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης, ο διοικητής των ΠΥ Θεσσαλίας Αχ. Τζιοβάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Γ. Λαδόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος, ο υποδιοικητής της ΠΥ Λάρισας Ζ. Μπρούζας, η περιφερειακή σύμβουλος Ευαγγ. Λιακούλη, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Παν. Σάπκας, Παν. Νταής, Δημ. Δεληγιάννης, Θαν. Αδαμόπουλος, Γ. Ζαούτσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δημ. Γεωργάκης, Θαν. Μαμάκος και Μαίρη Καμηλαράκη, η γενική γραμματέας του Δήμου Βάσω Μόσιαλου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαρ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μιχ. Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Παπαποστόλου, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Κων. Βλάχος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ντ. Αυγουστή, ο διοικητής του ΓΝ Λάρισας Δημ. Λιόλιος, o γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Βαγγ. Γιαννούλας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι φορέων καθώς και αρκετοί συμπολίτες.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass