«Ξεσάλωσε η εργοδοσία με τις κυβερνητικές αποφάσεις»

• Υποστηρίζει η ΚΝΕ για την απόλυση εργαζομένων για το Δώρο Χριστουγέννων

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2018 20:14

Με αφορμή δημοσίευμα της «Ε» για απόλυση εργαζομένων από επιχείρηση εστίασης επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν μαζί με άλλους εργαζόμενους στον εργοδότη τους το δώρο Χριστουγέννων, το Τομεακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων πως «το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι μεμονωμένο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οι καταγγελίες είναι δεκάδες».
«Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους σπουδαστές που δεν υπέκυψαν στην εργοδοτική τρομοκρατία και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Το ξεσάλωμα της εργοδοσίας δεν έρχεται σε μία τυχαία περίοδο. Αέρα στα πανιά της δίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Στρώνουν μεθοδικά το έδαφος για το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία.
Η Κυβέρνηση, με το Πολυνομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή, ενισχύει ουσιαστικά την εργοδοσία απέναντι στον εργαζόμενο, δημιουργεί χώρους δουλειάς γκέτο, βάζει στο στόχαστρο την οργάνωση στον τόπο δουλειάς, τους συνδικαλιστές και τα σωματεία που συγκρούονται με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και που βάζουν αιτήματα για ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της κρίσης.
Από την άλλη μεριά, οι υπηρεσίες που λειτουργούν υποτίθεται για την προστασία του εργαζόμενου όπως η επιθεώρηση εργασίας, είναι υποστελεχωμένες. Δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο τους με βάση τον μεγάλο όγκο των επιχειρήσεων στην περιοχή, τα μέτρα και οι νόμοι της κυβέρνησης που είναι υπέρ του κεφαλαίου έτσι και αλλιώς δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Οι απολύσεις δύο νέων ανθρώπων, εργαζόμενων σπουδαστών που έγιναν τις μέρες των εορτών, επιβεβαιώνουν ότι η εργοδοσία δεν λογαριάζει τίποτα άλλο ιερό πέρα από τα κέρδη της. Στο συγκεκριμένο περιστατικό αυτό που ενόχλησε ήταν, ότι κάποιοι εργαζόμενοι συλλογικά διεκδίκησαν τα αυτονόητα και αποτέλεσαν παράδειγμα και για τους υπόλοιπους.
Προστασία των νέων εργαζομένων είναι η ισχυροποίηση των συνδικάτων της πόλης μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει… Τα πρόσφατα αυτά παραδείγματα αναδεικνύουν πως οι νέοι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και στο Εμπόριο είναι έρμαια της εργοδοτικής ασυδοσίας, όσο παραμένουν ανοργάνωτοι έξω από το συλλογικό αγώνα των συνδικάτων. Άλλος δρόμος για την υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων δεν υπάρχει!
Οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να περάσουν στην αντεπίθεση σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ, κεφαλαίου που αποθρασύνει την εργοδοσία. Να συμπορευτούν με το κόμμα τους, το ΚΚΕ και τη νεολαία του, την ΚΝΕ, και να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για τον σοσιαλισμό.
Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία της πόλης, τα συνδικάτα, του συλλόγους και τους φορείς να πάρουν θέση! Να καταδικάσουν τις εκδικητικές απολύσεις, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Με την οργανωμένη πάλη τους να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - εργοδοσίας με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σωματεία και ομοσπονδίες ενάντια στην κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή από την κυβέρνηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass