ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

Παραδίδεται σύντομα το πολυκέντρο Δένδρων

* Ξεκινά η κατασκευή πεζοδρομίου στον επαρχιακό δρόμο

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2018 22:10
Τις εργασίες στο κτίριο στα Δένδρα επισκέφθηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης Τις εργασίες στο κτίριο στα Δένδρα επισκέφθηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται στα Δένδρα η κατασκευή του κτιρίου που θα φιλοξενεί πολιτιστικές δραστηριότητες και το ΚΑΠΗ.

Πρόκειται για ισόγειο κτίριο υπερυψωμένο κατά 0,72μ από το φυσικό έδαφος με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και επικάλυψη στέγης με κεραμίδια κατά το ήμισυ.

Το κτίριο θα έχει συνολική δόμηση 219 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων, καθώς και 80 περίπου τετραγωνικά ημιυπαίθριων χώρων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από δημοτικούς πόρους και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 272.357 ευρώ (πλέον 62.642 ευρώ Φ.Π.Α).

Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρίας "Μπουλογιάννης Στεφ. Κωνσταντίνος" με έκπτωση 54% .

Στο νέο ισόγειο κτίριο προβλέπεται να λειτουργήσει το ΚΑΠΗ παράλληλα με την εκτέλεση διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων των κατοίκων του οικισμού.

Η κατασκευή του κτιρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα με οπτοπλινθοδομή η οποία στα εξωτερικά τοιχώματα θα είναι διπλή με μόνωση από εξηλασμένη πολυστερίνη ακολουθώντας πλήρως τις επιταγές του ΚΕΝΑΚ.

Προβλέπεται πλήρης εξυπηρέτηση για ΑΜΕΑ.

Ακόμα διαθέτει χώρο κουζίνας. Παράλληλα υπάρχουν πλήρεις εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, κλιματισμού.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση πολύ σύντομα. Επιβλέποντες είναι οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τυρνάβου κ. Νίκος Παπαδούλης και κ. Γιάννης Πετρούλης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Δημ. Τασιούλας για την ολοκλήρωση σχεδόν της κατασκευής ενός χώρου που έλειπε από τα Δένδρα και θα χρησιμοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο και χώρος του ΚΑΠΗ.

Ο σύγχρονος χώρος με την ολοκλήρωση της κατασκευής του και την παράδοση προς χρήση για όλες τις ηλικίες θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση του κοινωνικού επιπέδου των Δένδρων αλλά και ευρύτερα της περιοχής.

Σημαντική ήταν η εργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τυρνάβου στη διάρκεια της τριετίας. Τη μελέτη του σχεδίου έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του κτιρίου.

 Τέλος ο κ. Τασιούλας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο έμπρακτο ενδιαφέρον του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση να ολοκληρωθεί το κτίριο, το οποίο επισκέφθηκαν μαζί και με τον κ. Δημήτρη Τζάρτζα.

ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΔΕΝΔΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στον συνδετήριο δρόμο που ενώνει την εθνική οδό Λάρισας –Τυρνάβου με τα Δένδρα. Είναι ένας δρόμος μήκους λιγότερο από ένα χιλιόμετρο. Είναι μεν φωτισμένος τη νύχτα, ωστόσο στερείται πεζοδρομίων με αποτέλεσμα οι πεζοί που αναγκαστικά κατευθύνονται προς και από τη διασταύρωση της εθνικής οδού προς τη στάση του ΚΤΕΛ ή οπουδήποτε αλλού αναγκάζονται να περπατούν μέσα στο οδόστρωμα με κίνδυνο να παρασυρθούν από οχήματα. Μεταξύ αυτών και μαθητές οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά για να πάνε σε φροντιστήρια σε Τύρναβο ή Λάρισα.

Χθες ο δήμαρχος κ. Σαρχώσης δήλωσε ότι ένα σημαντικό ζήτημα που θα λυθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι η ασφαλής διέλευση πεζών και ποδηλατών κατά μήκος του δρόμου που ενώνει την οδό Λάρισας - Τυρνάβου με τον οικισμό των Δένδρων, με την κατασκευή πεζοδρομίου - ποδηλατόδρομου.

Αυτό συνεπάγεται η κατασκευή πεζοδρομίου, που θα αποτρέψει στο μέλλον αρνητικά φαινόμενα που έχουν στοιχίσει τη ζωή συνδημοτών μας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass