ΕΟΡΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ

«Εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος σου»

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2018 19:05

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή όλων των ευσεβών κατοίκων της Μάνδρας, εορτάσθηκε στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του χωριού, η μνήμη του εφόρου και προστάτη του, Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, της Καππαδοκίας, του Ουρανοφάντορος.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας, υψώματος και θείου κηρύγματος, από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, π. Αχίλλιο, ο οποίος μίλησε για το ιερό πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου, για το πολύπλευρο έργο του και γιατί ονομάστηκε Μεγάλος υπό της Εκκλησίας.
Στην ιερά αυτή εσπερινή πανηγυρική ακολουθία συμμετείχε ο εφημέριος της ενορίας, αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος, αρκετοί ακόμη πατέρες, ενώ μελιρρύτως εψάλησαν τα εόρτια άσματα του αγίου, υπό των ευλαβών ιεροψαλτών. Όπως πάντα την ευθύνη της προετοιμασίας της εορτής της ενοριακής αυτής πνευματικής κυψέλης της Μεγάλου Βασιλείου είχαν ο π. Ιερόθεος, τη συμμετοχή του π. Δωροθέου, από τη Ραχούλα, οι ευλαβέστατοι επίτροποι της ενορίας της Μάνδρας, καθώς και οι δραστήριες κυρίες της ενορίας, που αγωνίζονται διαρκώς για τον ναό τους και τον τόπο τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass