ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΔΙΤΡΟΧΟ

Ένας σύγχρονος ζευγάς - ταξιδευτής στην Ελασσόνα!

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2017 21:15

Ένας παράξενος επισκέπτης - ταξιδευτής βρέθηκε πρόσφατα στην Ελασσόνα, διερχόμενος.

Δεν ήταν μόνος. Συντροφιά και το… «δωμάτιό» του με τα άκρως απαραίτητα για την πολύμηνη περιπέτειά του, ή καλύτερα για την ταξιδιωτική του εμπειρία.

Μια ιδιότυπη αυτοσχέδια κατασκευή με δύο ρόδες, καλάμια και το απαραίτητο αδιάβροχο για να προστατεύεται έστω και λίγο από τις καιρικές συνθήκες. Οδηγός ήταν ο ίδιος, το έσερνε και το κατεύθυνε στον δρόμο χωρίς κάποια άλλη δύναμη. Με τιμόνι από καλάμια και καθρέφτες για να βλέπει την κίνηση πίσω του!

Και όλα αυτά με δύσκολο καιρό για χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα στην Ευρώπη, και στις χώρες από όπου πέρασε για να φθάσει στην Ελλάδα!

Ίσως ένας σύγχρονος ζευγάς, ξεχασμένος όρος για την εποχή μας.

Μέσα στη σκηνή, υπήρχε ένα «κρεβάτι» για να κοιμάται, ελάχιστα «κατσαρολικά», χάρτες της Ευρώπης και της χώρας μας και ένα ποδήλατο! Προφανώς για να χαλαρώνει και να γυμνάζεται έστω για λίγες ώρες από την καθημερινή κούραση του ταξιδιού.

Η «Ε» τον συνάντησε τυχαία στην κεντρική οδό Κωνσταντίνου Οικονόμου, έξω από γνωστό πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ της πόλης όπου είχε σταματήσει την πορεία του (…«ανηφόριζε» προς Ουγγαρία), να ξαποστάσει για λίγο. Φρόντιζε να πετάξει στον κάδο ανακύκλωσης άδεια πλαστικά μπουκάλια και να ανανεώσει το νερό που είχε σαν απόθεμα, σε άλλα γυάλινα μπουκάλια.

Με χαλαρή αμφίεση, που θύμιζε καλοκαίρι, ο Hegedus Tamas από την πόλη Nagykanizsa της Ουγγαρίας, έδειχνε κουρασμένος από την πορεία του και την ιδιότυπη «οδήγησή» του, αλλά ευγενικός και καλοσυνάτος. Αρκετοί περαστικοί πλησίασαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Υπάλληλοι από το προσωπικό του μάρκετ ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τον απρόσμενο επισκέπτη και βέβαια ο ίδιος δεν το αρνήθηκε.

Φεύγοντας μετά από λίγο και συνεχίζοντας για τον επόμενο «σταθμό ανασυγκρότησης» σε ένα κοπιαστικό ταξίδι της επιστροφής, του έδωσαν σοκολάτες, μπισκότα, χυμούς για τον δρόμο και αυτός με τη σειρά τους ευχαρίστησε.   

Δεν έκρυψαν την απορία τους για τη «βόλτα» του Ούγγρου με το δίτροχο «τσαντίρι» του, που στο πίσω μέρος του είχε τη σημαία της Ουγγαρίας και μικρότερες σημαίες από τις χώρες από όπου πέρασε στη διάρκεια της διαδρομής του.

Αναρωτήθηκαν για την τόλμη και την απόφασή του να γνωρίσει από κοντά μέρη της Ελλάδος με αυτό τον τρόπο, έχοντας μαζί και τα λίγα υπάρχοντά του. Τελικά, αξίζουν 6 και πλέον μήνες στον δρόμο, με ταλαιπωρία, για να γνωρίζεις ομορφιές της Ελλάδος; Μάλλον αξίζουν…

Όπως είπε στην «Ε», «κατηφόρισε» από την Ουγγαρία για να γνωρίσει κάτι από τις πολλές ομορφιές της Ελλάδος. Έφθασε έως την Πελοπόννησο και από εκεί ξεκίνησε τον δρόμο της επιστροφής για τη χώρα του. Ήταν ένα ταξίδι που κράτησε 3 μήνες και βέβαια άλλους 3 μήνες θα κρατήσει η επιστροφή στη χώρα του! Και όλα αυτά προγραμματισμένα…

Αποχαιρετώντας τον, μας ζήτησε κάτι συγκεκριμένο. Εάν κάποια στιγμή δημοσιευθεί κάτι για το ταξίδι του στη χώρα μας, να του το στείλουμε. Υποσχεθήκαμε πως θα γίνει.

Το σίγουρο είναι πως ο ταξιδευτής – σύγχρονος ζευγάς από την Ουγγαρία έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του για να φθάσει στη χώρα του και η αλλαγή του χρόνου, από το 2017 στο 2018, θα τον βρει χωρίς ρεβεγιόν, πυροτεχνήματα, βασιλόπιτες, γλέντια, αλλά να προχωρά τα ατέλειωτα χιλιόμετρα της επιστροφής προς την πατρίδα του… 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass