ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΡΥΠΤΗ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ

Στη Φυλακή οδηγήθηκε ο 62χρονος φυγόποινος

* Ψύχραιμος ο 62χρονος ζήτησε από συγγενικά του πρόσωπα να μην αντιδράσουν στη σύλληψή του και να «παραδεχθούν» την εξέλιξη

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2017 22:23

Στις Φυλακές -όπως αναμενόταν άλλωστε- μεταφέρθηκε χθες ο 62χρονος φυγόποινος που συνελήφθη να κρύβεται σε κρύπτη στο σπίτι του, στη Γιάννουλη Λάρισας.

Ο ψηλόσωμος άνδρας, χωρίζοντας με γυψοσανίδα τον τοίχο δωματίου, κατάφερε με έναν ομολογουμένως ευφάνταστο τρόπο να δημιουργήσει μια ειδική κρύπτη -στο εσωτερικό του καινούργιου του σπιτιού-αλλά δεν υπολόγισε πως η τοπική ΕΛ.ΑΣ. θα έκανε έφοδο, χαράματα, παραμονές των Χριστουγέννων.

Ο 62χρονος Ρομά οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας και με αφορμή διάταξη (ένταλμα σύλληψης) που εκδόθηκε σε βάρος του, για άλλο αδίκημα, μεταφέρθηκε στις Φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής φυλάκισης, στην οποία καταδικάσθηκε για τη δολοφονία του ανιψιού του, στη Γιάννουλη το 1998.

Ο 62χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στη Γιάννουλη, παρουσία δικαστικών λειτουργών καθώς, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας αναζητούσαν τον 62χρονο εδώ και ένα 6μηνο αφού, την περασμένη άνοιξη εκδόθηκε σε βάρος του η εισαγγελική διάταξη.

Ο 62χρονος με αφορμή την υπόθεση της ανθρωποκτονίας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τους οποίους τηρούσε με ευλάβεια. Ωστόσο η θέση του επιδεινώθηκε με αφορμή άλλη υπόθεση, για την οποία καταδικάσθηκε με νέα ποινή και έτσι διατάχθηκε η σύλληψή του. Για να εκτίσει δηλαδή το υπόλοιπο της ποινής που του είχε επιβληθεί (επτά χρόνια και έξι μήνες) για το αδίκημα πάντα της ανθρωποκτονίας.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΛ.ΑΣ. έστησε ολόκληρη επιχείρηση το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας αφού βεβαιώθηκαν ότι κάποιος άνδρας βρίσκεται στο καινούργιο σπίτι του 62χρονου, εισήλθαν σε αυτό χωρίς να πιστέψουν τη σύζυγο του φυγόποινου η οποία επέμενε πως βρίσκεται μόνη της στο σπίτι.

Με δεδομένο ότι φυλάσσονταν και τα γειτονικά σπίτια οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ερευνούν σε όλα τα δωμάτια για να εντοπίσουν, πώς εξαφανίσθηκε ο άνδρας που αναζητούσαν ή τέλος πάντων πού κρύφθηκε ο άνδρας που βρισκόταν στο σπίτι, την ώρα της εφόδου. Έτσι άρχισαν να μετακινούν τα έπιπλα ακόμη και τα χαλιά.

Φθάνοντας -για δεύτερη φορά- στο υπνοδωμάτιο όπου η οικογένεια χρησιμοποιεί ως ξενώνα, αστυνομικοί μετακίνησαν την κρεβατοκάμαρα για να διαπιστώσουν έκπληκτοι πως η πλάτη του κρεβατιού, «σκέπαζε» την είσοδο της κρύπτης στην οποία είχε συρθεί και κρυβόταν ο 62χρονος, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», όταν μέλη της οικογένειας θέλησαν να αντιδράσουν στη σύλληψη του 62χρονου από τους αστυνομικούς, εκείνος τους προέτρεψε, με ψυχραιμία να παραδεχθούν την εξέλιξη που δεν ήταν άλλη από τη σύλληψή του που θα τον οδηγούσε τελικά στις Φυλακές, όπως έγινε χθες, νωρίς το μεσημέρι.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη σύλληψη του 62χρονου, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 23.12.2017 τις πρωινές ώρες στον νομό Λάρισας εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και συμμετείχαν αστυνομικοί των Διμοιριών Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λάρισας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 6 άτομα και συγκεκριμένα: Πέντε ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 40 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράβασης του νόμου περί όπλων, της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και της νομοθεσίας περί καταπολέμησης αθλητικής βίας.

Ένας ημεδαπός, ηλικίας 62 ετών, διότι εκκρεμεί σε βάρος του Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, η οποία διατάσσει τη σύλληψή του και την έκτιση του υπολοίπου ποινής που του είχε επιβληθεί, ήτοι ποινή φυλάκισης επτά ετών, έξι μηνών και επτά ημερών, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν: 30 έλεγχοι σε οχήματα, 10 νομότυπες έρευνες σε οικίες, 47 έλεγχοι ατόμων και 9 προσαγωγές ατόμων. Συνολικά, κατασχέθηκαν: 2 αεροβόλα πιστόλια, 4 κυνηγετικά όπλα, 1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 79 φυσίγγια, 1 σφαίρα πυροβόλου όπλου, 40 καψύλλια, 51 κροτίδες, 67 ναρκωτικά δισκία, 49 δισκία αναβολικού φαρμάκου και δύο φορητοί ασύρματοι, συντονισμένοι στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» κατέληγε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass