ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Συμπεθέρα έχασε τα λεφτά από τον… συμπέθερο

*Υπόθεση με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2017 22:00

Η σχέση εμπιστοσύνης μετατράπηκε σε σχέση οργής. Μια οικογένεια που την έδεναν άρρηκτοι όπως φαινόταν δεσμοί, πλέον τη χωρίζουν δικαστικές αίθουσες και καταδικαστικές αποφάσεις. Στη μέση παιδιά, εγγόνια και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που σύμφωνα με το δικαστήριο υπεξαιρέθηκαν από τη μια πλευρά.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εξέτασε μια περίπτωση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού για την οποία καταδίκασε έναν Λαρισαίο με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στον χώρο των αυτοκινήτων, ενώ η παθούσα είχε λεωφορείο σε άλλη πόλη. Τα παιδιά τους παντρεύτηκαν και ως εκ τούτου βρίσκονταν αρκετά συχνά. Η σχέση που αναπτύχθηκε ήταν σχέση εμπιστοσύνης. Σε κάθε τους συνάντηση ο συμπέθερος της διαβεβαίωνε ότι η εκμετάλλευση των φορτηγών αυτοκινήτων αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα από την εκμετάλλευση του λεωφορείου και ότι μπορούσε, αν πωλούσε το λεωφορείο της και αποκτούσε φορτηγά, να τη βοηθήσει και ο ίδιος, αφού θα τα ενέτασσε στον δικό του στόλο και η διαχείριση και η εκμετάλλευση αυτών θα γίνονταν μαζί με τα δικά του.

Κι αυτό συνέβη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η συμπεθέρα πουλάει το λεωφορείο και αγοράζει δύο φορτηγά. Οι δυο τους συμφωνούν προφορικά έτσι ώστε ο συμπέθερος να εκμεταλλεύεται και να τα διαχειρίζεται με αμοιβή 800 ευρώ.

Για όλα αυτά τα χρόνια έβρισκε πελάτες, έκλεινε συμφωνίες, έπαιρνε οδηγούς, ασχολιόταν με το ΙΚΑ, την εφορία και γενικά τα έκανε όλα στο όνομα της συμπεθέρας. Για κάποια χρόνια όλα πήγαιναν πρίμα, καθώς της έδινε και άτυπες καταστάσεις εσόδων- εξόδων, τις οποίες όμως ποτέ δεν διασταύρωνε αφού υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη.

Κάποια στιγμή ο συμπέθερος άρχισε να αποδίδει ολοένα και λιγότερα χρηματικά ποσά ανά μήνα επικαλούμενος την οικονομική κρίση και τον μικρότερο κύκλο εργασιών. Μια ημέρα η συμπεθέρα δέχθηκε τηλέφωνο από την εφορία και την ενημέρωσαν πως δεν έχει καταθέσει ΦΠΑ. Μετά την κάλεσαν από το ΙΚΑ, για να κάνει διακανονισμό οφειλών. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να υποπτεύεται πως κάτι συμβαίνει. Όταν μάλιστα έφτασε και διαταγή πληρωμής ειρηνοδικείου που σύμφωνα με αυτή όφειλε να καταβάλει χρηματικό ποσό για πετρέλαιο κίνησης αποφάσισε να κάνει έλεγχο στα επίσημα βιβλία εσόδων- εξόδων.

Από τον έλεγχο αυτό, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, προέκυψε ότι σε διάστημα περίπου πέντε ετών ο συμπέθερος πήρε ποσό 415 χιλιάδων ευρώ που δεν το έδωσε στη συμπεθέρα.

«ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ»

«Μέχρι το 2010 δεν είχαμε πρόβλημα. Το 2011 άρχισε να αποδίδει λιγότερα χρήματα και είπε ότι αυτό γίνεται λόγω οικονομικής κρίσης. Από την εφορία δέχθηκα τηλεφώνημα. Μίλησα και είπε να μην πω ξανά ότι αυτός τα διαχειρίζεται, γιατί θα πρέπει να κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Τον Δεκέμβριο τηλεφώνησε υπάλληλος του ΙΚΑ και είπε ότι χρωστάω 29.000 ευρώ. Πήρα τηλέφωνο και είπε ότι βρίσκεται ταξίδι με τη σύζυγο του και θα το δει μετά που θα γυρίσει.

…Από την αρχή ήταν στημένη απάτη, αυτό κατάλαβα.

…Εννοείται ότι τα έφαγε τα χρήματα. Δεν υπάρχει κάτι γραπτό, γιατί του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη» κατέθεσε μεταξύ άλλων η παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυριζόταν ότι δεν συνάδει με τους κανόνες που επικρατούν στην αγορά να αναλαμβάνει κάποιος εξ ολοκλήρου τη διαχείριση και την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας φορτηγών αυτοκινήτων, στα οποία εντάσσεται ένας ευρύς κύκλος εργασιών, για τα οποία αναλώνεται πολύς χρόνος και διακινούνται, μεγάλα κεφάλαια, αντί αμοιβής ύψους «μόλις 800 ευρώ μηνιαίως» ενώ αμφισβήτησε το ύψος των καθαρών εσόδων από την εκμετάλλευση των φορτηγών

*Ο Λαρισαίος κατηγορούνταν για την πράξη της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας υπερβαίνουσας των 120 χιλιάδων ευρώ. Κρίθηκε ένοχος για την πράξη της υπεξαίρεσης όσον αφορά στο ποσό της πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με το δικαστήριο. Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass