ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

Το «αντίο» του Δημήτρη Κατσαρού

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2017 16:12

Τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε τα 7 χρόνια, στα οποία διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, προσπάθησε να χωρέσει μέσα σε μια ευχαριστήρια και αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΛ, κ. Δημήτρης Κατσαρός. Ο κ. Κατσαρός στάθηκε «στη μέγιστη τιμή να μου αναθέσετε αυτήν την εξαιρετική εντολή και ευθύνη. Με ευρύτατη νομιμοποίηση, με μεγάλα ποσοστά εμπιστοσύνης και αποδοχής, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα σε εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων».

Τόνισε πως την ίδια εμπιστοσύνη του επεφύλαξαν στη συνέχεια και οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που τον εξέλεξαν «αλλεπάλληλες φορές σε αξιώματα με μεγάλες ευθύνες και είχα τη μοναδική εμπειρία να εκπροσωπήσω το δικηγορικό σώμα σε κορυφαία ζητήματα του κλάδου και της Δικαιοσύνης». Όλα αυτά μάλιστα τόνισε σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες. «Στο πιο αρνητικό περιβάλλον που υπήρξε μεταπολεμικά στην πατρίδα μας. Ήταν η περίοδος που το δικηγορικό σώμα βρέθηκε στην πιο δεινή δοκιμασία, την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του πλέον αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων».

Όσον αφορά στην προτεραιότητά του ήταν σαφής: «Πρώτα ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας με τον οποίο ταύτισα πλήρως τον εαυτό μου. Όλα τα άλλα ακολουθούσαν μετά».

Στάθηκε ιδιαίτερα στη βοήθεια του Χρήστου Νότα, αντιπρόεδρου στη θητεία 2011 -2014. «Η ολόθερμη στήριξή του και η εμπειρία του ήταν πάντα χρήσιμη για μένα. Ευχαριστίες ασφαλώς και σε όσες και όσους συναδέλφους αποδέχθηκαν την πρότασή μου και πλαισίωσαν κατά καιρούς τα ψηφοδέλτια της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων και σε όλους ανεξαιρέτως τους συμβούλους της μέχρι σήμερα».

Έκανε αναφορά στους εργαζόμενους στον χώρο της Δικαιοσύνης, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους, στα τοπικά ΜΜΕ και συνέχισε: «Είμαστε το ίδιο ιδιαίτερα υπερήφανοι, διότι σήμερα παραδίδουμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας σε εξαιρετικό επίπεδο λειτουργίας και δράσης και ικανό να ανταποκρίνεται στις ποικιλώνυμες ανάγκες της καθημερινότητας των μελών του με ένα αξιοζήλευτο επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Είναι κοινή η παραδοχή, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας αποτελεί θετικό πρότυπο στο πανελλήνιο και τούτο προκύπτει μέσα από απλές και εύκολες συγκρίσεις».

Συμπληρώνοντας είπε: «Τούτη την ώρα, έχω μόνο καλά λόγια και για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών μας στο Μέγαρο Δικηγόρων και στα Δικαστήρια. Είμαι σε θέση να βεβαιώσω για το φιλότιμο του δ/ντή Αντώνη Δέλκου και των συναδέλφων του. Είναι προφανές ότι αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία ενός φορέα, σε μια εποχή που είναι, κάθε άλλο παρά αυτονόητο.

Φθάνοντας όμως στο τέρμα αυτής της ανηφορικής διαδρομής ειδική μνεία πρέπει να κάνω στους στενούς μου συνεργάτες. Στους αντιπροέδρους Τρύφωνα Τσάτσαρο και Γιάννη Τσιάμπα, στο γ. γραμματέα Αντώνη Γραβάνη και στον ταμία Γιώργο Νασιακόπουλο. Από αυτούς τους ξεχωριστούς συναδέλφους βίωσα ένα μοναδικό αίσθημα απεριόριστης εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Η στήριξή τους ήταν διαχρονική, καθολική και χωρίς αστερίσκους. Η συστράτευση και η προσήλωση στον κοινό σκοπό απόλυτη και συγκινητική. Η συμβολή τους σε όλα αποφασιστική και αποτελεσματική».

Εν κατακλείδι τόνισε «Για μια ακόμη φορά, εύχομαι τόσο στη νεοεκλεγείσα πρόεδρο Νικολέττα Μπασδέκη, όσο και στους συναδέλφους συμβούλους του νέου ΔΣ καλή δύναμη και δημιουργική θητεία».

         

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass