ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ -5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

Χιόνι ήταν …και πέρασε. Έρχονται Χριστούγεννα με λιακάδα!

* Λευκό «άγγιγμα» δέχτηκε όλος ο ν. Λάρισας, χωρίς όμως να υπάρξουν προβλήματα

Νιφάδες χιονιού στροβιλίζονταν επί ώρες στο κέντρο της Λάρισας Νιφάδες χιονιού στροβιλίζονταν επί ώρες στο κέντρο της Λάρισας

Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έδωσαν χθες οι νιφάδες χιονιού που στροβιλίζονταν επί ώρες στη Λάρισα, συμπληρώνοντας τη γιορτινή της εικόνα.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα, οπότε έπεσαν και οι τελευταίες νιφάδες.

Θα ακολουθήσει ένα κρύο Σαββατοκύριακο, με ισχυρό παγετό, και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε αρνητικά πρόσημα.

Ενώ η Δευτέρα, ημέρα των Χριστουγέννων, προβλέπεται ηλιόλουστη και πιο ζεστή!

Όπως ανέφερε στην «Ε», ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας «η χιονόπτωση σήμερα (Παρασκευή) θα συνεχιστεί στη νότια Θεσσαλία και ειδικότερα στον νομό Καρδίτσας, στον νομό Μαγνησίας και στις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας, κυρίως στα ορεινά.

Στην πόλη της Λάρισας, θα έχει συννεφιά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακολουθεί ισχυρός παγετός το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να κατεβαίνει στους

 – 5 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, προβλέπεται λιακάδα στη Λάρισα και αύξηση της θερμοκρασίας, με τη μέγιστη να φτάνει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου».

                                                                                                                                                                                                                                                                                Λ.Κ.

ΧΙΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

9FARSALA

Χιονόπτωση έπληξε χθες την περιοχή Φαρσάλων από τις πρωινές ώρες, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα. Στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, αφού οι δρόμοι μέχρι και τις βραδινές ώρες ήταν ανοιχτοί. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε μέχρι τους 2 β. Κελσίου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το ύψος του χιονιού έφτασε μέχρι τους 4 πόνους, κυρίως στις ημιορεινές περιοχές. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από και προς Λάρισα πραγματοποιήθηκαν κανονικά, καθώς και τα δρομολόγια προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο. Μόνο το πρωινό δρομολόγιο από Λαμία προς Φάρσαλα δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά αργότερα ο δρόμος στην περιοχή Δομοκού άνοιξε και δεν υπήρχε κανέναν πρόβλημα.

Τα μηχανήματα του Δήμου Φαρσάλων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Πουλαράκη βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να επέμβουν κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές ενώ υπήρχε στη διάθεση του Δήμου Φαρσάλων μεγάλη ποσότητα αλατιού για την περίπτωση παγετού. Οι δρόμοι ήταν "καθαροί" και δεν χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες τουλάχιστον μέχρι τις βραδινές ώρες, αφού είχε μειωθεί και η χιονόπτωση. Αρκετές κοινότητες είχαν προμηθευτεί και εκχιονιστικά μαχαίρια για να χρησιμοποιηθούν αν τυχόν υπήρχε πρόβλημα, που όπως φαίνεται τελικά με τη μείωση της χιονόπτωσης δεν θα υπήρχε τις νυχτερινές ώρες.

                                                                                                                                                                                                                                                                              ΑΧ. ΜΠΑΚ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Με πολύ χιόνι στον Κίσσαβο και τον Κάτω Όλυμπο φαίνεται ότι θα υποδεχτούν τα Χριστούγεννα τα ορεινά χωριά του Δήμου Τεμπών. Η Σπηλιά στον Κίσσαβο και στον Κάτω Όλυμπο η Καλλιπεύκη, η Ραψάνη, η Κρανιά και η Αιγάνη ντύθηκαν στα λευκά με τον μηχανισμό της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών να αντιμετωπίζουν τον χιονιά και τα μηχανήματα να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους. Επίσης δεν υπήρξαν προβλήματα σε ηλεκτροδότηση ή υδροδότηση, ούτε μέχρι χθες αργά το βράδυ υπήρξαν προβλήματα σε ποιμνιοστάσια.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Καλύτερα τα πράγματα στον Δήμο Τυρνάβου αφού ο χιονιάς απλά έφερε μια όμορφη εικόνα στον κάμπο. Ωστόσο χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας είχε συχνή επαφή με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και ιδιαίτερα με το ημιορεινό Δαμάσι και το Βοτανοχώρι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Επίσης λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε χθες το πρωί στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, ανακοινώθηκε η διακοπή των μαθημάτων και για σήμερα Παρασκευή μέχρι την επιδιόρθωσή της.

*Τέλος σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκαμνιάς Ολύμπου κ. Κώστα Μωραΐτη ανοιχτός παραμένει ο δρόμος Ροδιάς – Σκαμνιάς, ενώ η Τοπική Κοινότητα Σκαμνιάς διαθέτει στην περιοχή μόνιμα εκχιονιστικό μηχάνημα τόσο για τον συγκεκριμένο δρόμο όσο και για την επαρχιακή οδό Καρυάς – Ελασσόνας.

                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ. Τσ.

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

5MELIBOIA SKHTH SVTHRITSA

Στα λευκά ντύθηκε χθες ένα μεγάλο τμήμα και πολλά χωριά του Δήμου Αγιάς. Από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα σχεδόν παντού χιόνιζε. Στα πεδινά τμήματα πιο ελαφρά, ενώ πάνω από τα 300 μέτρα η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη.

6MELIBOIA SKHTH SVTHRITSA

 

Μέσα στην Αγιά δεν κατάφερε να το στρώσει, παρά μόνο λίγο στις στέγες των σπιτιών. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπήρξαν, παρά μόνο στους δρόμους Σκλήθρου – Ελάφου και Δήμητρας – Ανατολής, όπου σε κάποια σημεία τους, σύμφωνα με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες.

                                                                                                                                                                                                                                                                              Ν. Γ.

ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

7SARANTAPORO

«Χιονιάς» ενέσκηψε από το ξημέρωμα χθες στην ορεινή περιοχή της Ελασσόνας και τόσο η πόλη της Ελασσόνας όσο και τα ορεινά «κεφαλοχώρια» ντύθηκαν στα λευκά. Λιβάδι, Καρυά, Κρανέα, Σαραντάπορο, Βερδικούσια, Καλλιθέα, η παρολύμπια περιοχή της Ελασσόνας αλλά και η γειτονική κωμόπολη της Δεσκάτης είχαν χιονόπτωση, που περιορίστηκε τις βραδινές ώρες.

Πάντως, τα προβλήματα δεν έλειψαν στο οδικό επαρχιακό δίκτυο, ιδίως τις πρωινές ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετά οχήματα έφυγαν έξω από το δρόμο, όπως στον επαρχιακό δρόμο Βαλανίδας – Δεσκάτης, όπου αρκετά αυτοκίνητα και κάποια φορτηγά βρέθηκαν εκτός οδοστρώματος. Ακόμη, στον δρόμο Ελασσόνας – Δεσκάτης, σε μια στροφή «τούμπαρε» ένα φορτηγό που μετέφερε κρέατα. Ακόμη, Ι.Χ. που μετέφερε εκπαιδευτικούς στο ορεινό Λιβάδι, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, εξετράπη της πορείας του, καταγράφοντας ευτυχώς υλικές ζημιές.

Απαραίτητες οι αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της περιοχής, αφού ο αναμενόμενος «παγετός» καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση.

Να σημειωθεί ότι, όπως έγινε γνωστό, σήμερα Παρασκευή, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο Δήμο Δεσκάτης θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

                                                                                                                                                                                                                                                                               Ι.Μ.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται από χθες το βράδυ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών, λόγω των χιονοπτώσεων που πλήττουν από τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν δημιουργήσει μέχρι τώρα ιδιαίτερα προβλήματα. Παρόλα αυτά ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρεί κυρίως με αποχιονισμούς και ρίψεις άλατος, όπου υπάρχει ανάγκη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο αναμένεται βελτίωση του καιρού. Λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή.

Ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός ανάφερε σχετικά: Ο μηχανισμός μας βρίσκεται από χθες το βράδυ σε επιφυλακή σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα. Επιχειρούμε σε όλο το οδικό δίκτυο και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προβλήματα. Χρειάζεται όμως σε τέτοιες καταστάσεις όλοι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις, να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες της Τροχαίας, που είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για την κυκλοφορία».

H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά ελαστικά στα οχήματά τους. Επίσης επισημαίνει την ανάγκη οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν τα όποια φαινόμενα παρουσιαστούν στους τομείς ευθύνης τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass