Προτεραιότητα στην εξόφληση μισθών

* Ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2017 22:14

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση έτσι ώστε οι οφειλόμενοι μισθοί να εξοφληθούν κατά προτεραιότητα, ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λάρισας.

Όπως είναι γνωστό, μετά την πτώχευση της Γεωργοένωσης, 145 εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι και διεκδικούν περί τα 5,5 εκατ. ευρώ που αφορούν σε μισθούς και αποζημιώσεις ενώ μετά και τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία δεν είναι πλέον πρώτοι, στη διαδικασία της εκκαθάρισης.
Η συνέλευση, που έγινε χθες το πρωί σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αφορούσε στην ενημέρωση των μελών του Συλλόγου με αφορμή και τα νεότερα δεδομένα γύρω από τη διαδικασία της εκκαθάρισης.  Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στάθης Γαρόφλος, με τον προηγούμενο νόμο κατά την εκκαθάριση δινόταν προτεραιότητα στην εξόφληση των εργαζομένων. Η εκκαθάριση ξεκίνησε ομαλά, οι πρώην εργαζόμενοι άρχισαν να παίρνουν τα πρώτα χρήματα αλλά με την αλλαγή της νομοθεσίας το 2015 «ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση αφού πρώτα έρχονται τράπεζες και δημόσιο και τελευταίοι οι εργαζόμενοι.
«Σήμερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος «η εκκαθάριση είναι σε στασιμότητα αφού έχουν δεσμευθεί τραπεζικοί λογαριασμοί ενώ ακούγεται ότι οι παραγωγικές μονάδες της Ένωσης θα περάσουν σε έναν φορέα όπως το ΤΑΙΠΕΔ. Πριν έναν χρόνο συναντηθήκαμε με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αλλά ακόμη δεν κατατέθηκε η ρύθμιση. Ζητάμε την επαναφορά της προτεραιότητας» κατέληξε ο κ. Γαρόφλος.
Ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, απευθύνοντας χαιρετισμό στη συνέλευση, κατήγγειλε «την ανεπίτρεπτη απόφαση της Ομοσπονδίας να διαγράψει το Σωματείο της Λάρισας», επισήμανε πως «η υφυπουργός η κ. Παπανάτσιου δεν τήρησε τη δέσμευσή της» για να τονίσει τέλος ότι «όσοι πτώχευσαν την Ένωση κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι» αλλά και «καταδικάζονται κιόλας, με δικαστικές αποφάσεις», όταν διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.  Για την πορεία της εκκαθάρισης ενημέρωσε τους πρώην εργαζόμενους στην ΕΑΣ, ο ένας εκ των δύο εκκαθαριστών, Βασ. Κούτας ενώ τέλος ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης, που παρευρέθηκε στη συνέλευση τόνισε πως «το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass