Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΣΤΗΝ «Ε»:

Αυτά ήταν τα κριτήρια της εκλογής…

* Αντ. Γραβάνης: «Η τεχνηέντως προκληθείσα διάσπαση έκρινε το αποτέλεσμα» *Δημήτρης Κατσαρός: «Αξίζουν συγχαρητήρια και οι δύο»

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2017 22:39

Ξεκάθαρο και προς κάθε κατεύθυνση ήταν το μήνυμα ενότητας που έστειλε η Νικολέττα Μπασδέκη από την πρώτη στιγμή της εκλογής της. Η νέα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας χθες μίλησε στην «Ε» για την επόμενη ημέρα και για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν.

Ακόμα αναφέρθηκε και στα κριτήρια που έπαιξαν ρόλο στις δύο εκλογικές διαδικασίες τονίζοντας πως αυτά ήταν το πρόγραμμα και οι δυνατότητες διεκδίκησης των συλλογικών τους αιτημάτων.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Γραβάνης τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα της Κυριακής τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αυτό το διαμόρφωσε «η τεχνηέντως προκληθείσα διάσπαση της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων Λάρισας».

Δήλωση όμως έκανε και ο πρόεδρος του ΔΣΛ, Δημήτρης Κατσαρός με την οποία συνεχάρη τόσο τη Νικ. Μπασδέκη όσο και τον Αντ. Γραβάνη.

Πιο αναλυτικά: Μιλώντας στην «Ε» η Νικολέττα Μπασδέκη ανέφερε πως «Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους για να αντιμετωπίσουμε τα πολυσχιδή, δομικά αλλά και καθημερινά προβλήματα της δικηγορίας. Όλοι είμαστε επιβάτες στο ίδιο ταξίδι, στο τραχύ, γεμάτο αντιξοότητες έργο τού κάθε μάχιμου δικηγόρου». Συνεχίζοντας τόνισε πως «Η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μου στην επαναληπτική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου με γεμίζει ελπίδα, αλλά και δύναμη καθώς εκφράζει το ενδιαφέρον των δικηγόρων για το μέλλον του συλλόγου μας. Θεωρώ ότι κριτήρια αποτέλεσαν το πρόγραμμα, αλλά και οι δυνατότητες διεκδίκησης των συλλογικών μας αιτημάτων. Η εντολή τους είναι σαφής, χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης».

Για τη θητεία της ανέφερε πως «Συναισθανόμενη την ευθύνη και το φορτίο που μου ανέθεσαν οι συνάδελφοί μου προσδοκώ από την έναρξη μέχρι τη λήξη της θητείας μου το 2021, να ανταποκριθώ των προσδοκιών τους στον σύλλογο μας που θα είναι αντάξιος της ιστορίας του, και ότι θα είμαι η εκπρόσωπός τους και δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα και σε κάθε αγωνία τους. Πέρα από τη βαθιά ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες μου, στους ανθρώπους που είτε φανερά, είτε σιωπηλά συντελέσαν στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα εξ υπαρχής, δήλωσα ότι όλοι μαζί οι εκλεγμένοι 14 σύμβουλοι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ενωμένοι θα αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σωρευτεί και αφαιμάζουν καθημερινά τον δικηγόρο και θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα όλα τα μέλη του συλλόγου μας».

ΓΡΑΒΑΝΗΣ: Ο ΑΝΙΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ…

Ο Αντώνης Γραβάνης από την πλευρά του με την ολοκλήρωση της «άψογης», όπως τη χαρακτήρισε, εκλογικής διαδικασίας στον ΔΣΛ, ευχαρίστησε «τους πολυάριθμους συναδέλφους που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, δεχόμενοι την πρότασή μου για έναν Δικηγορικό Σύλλογο ανανεωμένο, σύγχρονο και εξωστρεφή. Εντέλει, η πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος προέκρινε μια διαφορετική προσέγγιση στα δικηγορικά θέματα, καθόλα σεβαστή, που θα κριθεί στην πράξη την επόμενη τετραετία».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «Η πορεία και το έργο μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2008 έχει αποδείξει ότι δεν κινούμαι βάσει προσωπικής ατζέντας. Για μένα πάντοτε προτεραιότητα είχε το ουσιαστικό έργο προς όφελος του μαχόμενου Λαρισαίου δικηγόρου. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε, κινήθηκε και η προεδρική μου υποψηφιότητα, με άξονες την ανάδειξη του αφανούς έργου των τελευταίων ετών και τη σαφή περιγραφή προγραμματικών θέσεων και πλαισίου διεκδικήσεων με όραμα και στόχο για το Βήμα Μπροστά της Δικηγορίας. Πρώτιστο μέλημά μου παράλληλα, αποτέλεσε η διατήρηση ενός αξιοπρεπούς και υψηλού επιπέδου προεκλογικού λόγου, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους τους συναδέλφους, υποστηρικτές και όχι. Για τον λόγο αυτό είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος για τους συναδέλφους υποψηφίους της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων με τους οποίους συνεργάστηκα στενά όλη αυτή την περίοδο».

Για τη νεοεκλεγείσα διοίκηση του ΔΣΛ ανέφερε ότι «πλέον ακολουθεί η ώρα της αλήθειας και της σύγκρισης. Οι διαδικτυακές λεζάντες και ρητορείες τελειώνουν και από 1η Ιανουαρίου έρχεται η ώρα της παραγωγής έργου και της αντιμετώπισης πραγματικών προβλημάτων. Εμείς θα είμαστε εκεί για να συμβάλλουμε εμπράκτως, αλλά και για να ελέγχουμε, να (συγ)κρίνουμε και να ενημερώνουμε, πάντοτε καλόπιστα, υπεύθυνα και ειλικρινά».

Σε ερώτηση της «Ε» για την αιτία του αποτελέσματος ο ίδιος τόνισε «Βασική αιτία του εκλογικού αποτελέσματος αποτέλεσε ξεκάθαρα η τεχνηέντως προκληθείσα διάσπαση της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων Λάρισας και η προσπάθεια συλλήβδην απόδοσης της φθοράς της απερχόμενης διοίκησης στο πρόσωπό μου. Ο αγώνας που έγινε για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ήταν εξαρχής εντατικός αλλά κυρίως ευπρεπής, καλόπιστος και καθαρός. Εντέλει αποδείχθηκε άνισος» κατέληξε.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣΛ, κ. Δημήτρης Κατσαρός, που θα δώσει τη σκυτάλη στην κ. Μπασδέκη με την αλλαγή το έτους, προέβη σε δήλωση χθες με την οποία δίνει συγχαρητήρια τόσο στη νέα πρόεδρο για την εκλογή της όσο και στον Αντώνη Γραβάνη για τον «σοβαρό και πρωτοποριακό προεκλογικό αγώνα που έδωσε». Πιο αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στη νέα Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη για την εκλογική επιτυχία της. Εύχομαι να δικαιώσει τους συναδέλφους, που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό της. Συγχαίρω επίσης τον κ. Αντώνη Γραβάνη για τον πρωτοποριακό και σοβαρό προεκλογικό αγώνα που έδωσε. Αγωνίστηκε, όπως πάντα, με γνώμονα τις αρχές και το έργο του. Συγχαρητήρια βεβαίως στις εκλεγείσες και εκλεγέντες συναδέλφους που αποτελούν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για την τετραετία 01-01-2018 ως 31-12-2021. Μαζί με τη νέα Πρόεδρο καλούνται, με ενωτικό πνεύμα και συνεχή σκληρή προσπάθεια, να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και της Δικαιοσύνης. Ειλικρινά τους εύχομαι καλή δύναμη στην προσπάθειά τους αυτή. Τέλος, πολλές και θερμές ευχαριστίες οφείλω στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών, που ανταποκρίθηκαν με πληρότητα και συνέπεια στις δυσκολίες της διπλής εκλογικής διαδικασίας».

 

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass