Ο ΒΑΣ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΑΜΠΕΛΩΝΑ:

Νέες επενδύσεις θα καλύψουν το κενό της υπερφορολόγησης

* «Είμαι αντίθετος, δήλωσε, με τα μπλόκα των αγροτών. Δεν δίνουν λύσεις»

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2017 22:34

Περιοδεία στον νομό Λάρισας πραγματοποιεί από χθες το πρωί ο κ. Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκίνησε από τον Τύρναβο όπου επισκέφτηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, συνέχισε με τον αντίστοιχο του Αργυροπουλίου για να φτάσει στη Γιάννουλη το απόγευμα και να συναντηθεί με αγρότες ενώ το βράδυ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κτηνοτρόφους στον Αμπελώνα για το θέμα της φέτας.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε μεταξύ άλλων πως το θέμα της υπερφορολόγησης θα λυθεί μόνο με νέες επενδύσεις που θα έρθουν με πολιτική ομαλότητα στη χώρα. Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη προϊόντων και κοινωνικών τάξεων. Μιλώντας για το θέμα των μπλόκων εξέφρασε την αντίθεσή του καθώς είπε πως δεν δίνουν λύση.

«Οι φρουτοπαραγωγοί έχουν το εμπάργκο από τη Ρωσία που τους έχει βγάλει κυριολεκτικά εκτός κάθε προγραμματισμού» είπε ο κ. Λεβέντης για να προσθέσει πως αυτό αντιμετωπίζεται «μόνο με αλληλεγγύη προϊόντων και κοινωνικών τάξεων. Θα γίνεται μια παρακράτηση από ευημερούσες κατηγορίες προϊόντων υπέρ των αδυνάτων. Θα παίρνουμε από τον τουρισμό κάτι για να δίνουμε στους αγρότες. Στην Ε.Ε. αυτή η κατεύθυνση έχει δοθεί γιατί οι ενισχύσεις πλέον είναι μηδαμινές. Δεν προβλέπονται ενισχύσεις παρά μόνο για πλημμύρες, βιολογικούς καθαρισμούς, κλιματική αλλαγή, σεισμούς».

Για τους οινοπαραγωγούς αναφέρθηκε στο θέμα του φόρου αλλά και του λαθρεμπορίου προτείνοντας: «Πρέπει να βγει ο φόρος αλλά οι ξένοι σου λένε να βρεις ισοδύναμα. Η λύση είναι οι νέες επενδύσεις. Δεν μπορούμε να φορολογούμε τη μια τάξη εις βάρος της άλλης. Αυτές θα καλύψουν το κενό της υπερφορολόγησης». Για τα κίνητρα που θα φέρουν τις επενδύσεις είπε: «Με πολιτική ομαλότητα γι’ αυτό ζητάω μια κυβέρνηση 240 βουλευτών και όχι 153».

Στο θέμα των αγροτικών μπλόκων ήταν κατηγορηματικός: «Είμαι εναντίον. Επιδιώκεις να πάρεις από άλλες τάξεις για να δώσεις στους αγρότες. Εδώ το ζητούμενο είναι να δημιουργήσεις ένα νέο εθνικό έσοδο, να δώσεις σε όλους. Δεν είναι λύση να βγούνε στους δρόμους. Όσες φορές βγήκαν δεν κέρδισαν κάτι. Ικανοποίησαν κάποιες κομματικές εντολές αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται με τον τρόπο αυτό. Μπήκαμε σε μια πολιτισμένη εποχή που θα δουλέψει το μυαλό και όχι η βία. Το κλείσιμο ενός δρόμου είναι βία».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρ. Τσιτσιρίγκος δήλωσε πως «θα ήταν μεγάλη παράλειψη πριν αναφερθώ στα Συνεταιριστικά, να μην μιλήσω για τον πολιτικό κ. Λεβέντη, που με ήθος και αξιοπρέπεια πορεύτηκε στα πολιτικά δεδομένα της χώρας, όπως και για κάποιες θέσεις του προγράμματός του, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να πορευτούμε σαν χώρα. Παραβλέποντας όλο το πολιτικό κόστος με αυτές τις στέρεες προτάσεις του». Στη συνάντηση στον Τύρναβο βρίσκονταν και: ο αντιπρόεδρος Αποστόλης Ευαγγελόπουλος, ο γραμματέας Αποστόλης Καλιμπούρης, ο ταμίας Δανιήλ Νάκας, το μέλος Μάκης Κακάλης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Γιώργος Κατσιαντώνης δήλωσε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου «να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και για να μπει φρένο στην αλόγιστη και μη γνωστοποιημένη στους καταναλωτές χρήση του εισαγόμενου κρασιού, αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και τα κίνητρα για ισχυρότερη κίνηση του τοπικού προϊόντος στην εγχώρια και ξένη αγορά, αφού μόνο για το έτος 2016 η επαρχία Τυρνάβου παρήγαγε 10-12 εκατομμύρια κιλά σταφύλια».

Το σημερινό πρόγραμμα του κ. Λεβέντη έχει ως εξής:

-Επίσκεψη στον μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα στις 9.30.

-Συνάντηση με κτηνοτρόφους της επαρχίας Ελασσόνας και επίσκεψη σε τοπική επιχείρηση κρεάτων και στα σφαγεία της περιοχής στις 11.00.

-Περιοδεία σε χωριά της Ελασσόνας για συζήτηση με αγρότες μετά τις 16.00.

Του Κ. Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass