ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 15ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΣΕ:

Πάρτε τις γραμμές από τις γειτονιές!

•Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η μητέρα του αδικοχαμένου 15χρονου στη σχολική κοινότητα. •«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα μας βρουν απέναντι…» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Δημ. Δεληγιάννης

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2017 23:00

Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν χθες μαθητές του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, μπροστά στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Μεζούρλο, διεκδικώντας να μπει «φρένο στους νεκρούς των τρένων».


Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, από τον άδικο χαμό του 15χρονου Κώστα, οι φωνές τους ηχούσαν δυνατά στη μνήμη του: «Κώστα ζεις εσύ μας οδηγείς», ενώ τα συνθήματά τους ήταν αγανακτισμένα προστάγματα: «Έξω οι γραμμές από τις γειτονιές», «ΟΣΕ βάλε φράχτες στις γραμμές να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές».
Άφησαν λίγα λουλούδια δίπλα στις ράγες και άναψαν κεριά στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν στις σιδηροδρομικές γραμμές μέσα στην πόλη της Λάρισας, σαν μια υπόσχεση να διεκδικήσουν την ασφάλειά τους από την επικινδυνότητα του δικτύου του ΟΣΕ.
Λίγη ώρα πριν αναχωρήσουν από το σχολείο, τους επισκέφθηκε η μητέρα του 15χρονου Κώστα, και τους μίλησε για τους κινδύνους που εγκυμονούν στις σιδηροδρομικές γραμμές, σε μια προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τους νέους να προσέχουν, ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.
Η μητέρα είχε κληθεί από τη διεύθυνση του 15ου Γυμνασίου και τόσο η παρουσία της όσο και ο λόγος της σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στη σχολική κοινότητα.
Οι μαθητές, στην πορεία τους προς το σημείο όπου σχημάτισαν την ανθρώπινη αλυσίδα, επί της οδού Ξυλοκάστρου, διέσχισαν τους δρόμους της συνοικίας, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στο πλάι τους βρέθηκαν γονείς, καθηγητές του σχολείου και η δημοτική αρχή Λάρισας, με τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, τη γενική γραμματέα του Δήμου Λαρισαίων κ. Βάσω Μόσιαλου, τον πρόεδρο της δημοτικής Σχολικής Επιτροπής κ. Θωμά Δαούλα και τον σύμβουλο του δημάρχου κ. Περικλή Καμάρη. «Δεν αντέχει άλλο φόρο αίματος η Λάρισα», είπε ο κ. Δεληγιάννης, δηλώνοντας: «Πλέον τα λόγια και οι υποσχέσεις δεν αρκούν. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις από τον ΟΣΕ, τότε θα μας βρει απέναντι… Η πρωτοβουλία που πήραν οι μαθητές, οι γονείς τους και οι καθηγητές του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, εκφράζει όλη την πόλη».
Στην πρώτη γραμμή μαζί με τους μαθητές, βρέθηκε ο διευθυντής του 15ου Γυμνασίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Η πρωτοβουλία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, να ενεργοποιηθούν και να ενδιαφερθούν για όσα γίνονται στην πόλη τους. Να γίνουν αλληλέγγυοι, συμμετοχικοί και ενεργοί πολίτες».
Επίσης στη διαμαρτυρία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιώργος Παζιάνας.
Να σημειωθεί ότι η χθεσινή διαμαρτυρία - εκδήλωση μνήμης, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Γυμνασίου Λάρισας και τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και τις σχετικές άδειες, από τη Διεύθυνση του 15ου Γυμνασίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Ο Σύλλογος Γονέων δε, του σχολείου υπενθύμισε: «Το 2012 ένα 12χρονο παιδί «κεραυνοβολήθηκε» στις γραμμές του ΟΣΕ στην περιοχή του σταθμού «Μεζούρλο» και από τύχη σώθηκε, μετά από πολύμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο.
Τον Οκτώβριο του 2017, 15χρονος μαθητής «κεραυνοβολήθηκε» στις γραμμές του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή, αλλά δεν είχε την ίδια τύχη και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Και πριν στεγνώσει το μελάνι των άρθρων για τις ευθύνες του ΟΣΕ και των άλλων συναρμοδίων, λίγες ημέρες μετά ένα 10χρονο παιδί δεν είχε την ίδια τύχη και χάνει τη ζωή του στις γραμμές του τρένου μετά από παράσυρσή του από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης Λάρισας».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass