ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

«Δεν χαρίζουμε τις συντάξεις μας και αγωνιζόμαστε»

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 22:19
Από τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στον Τύρναβο Από τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στον Τύρναβο

Με κύριο σύνθημα «δεν χαρίζουμε τις συντάξεις μας, δεν χαρίζουμε την υγεία μας, θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε» οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων σε μια δυναμική και πολυπληθή συγκέντρωση στον χώρο του ΚΑΠΗ Τυρνάβου διατράνωσαν την αντίθεσή τους, όπως είπαν οι ομιλητές, «στα νέα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές στις συντάξεις.

Στην αρχική του ομιλία ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου και Περιχώρων κ. Σωκράτης Καρράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση βάζει καινούργια σχέδια περικοπών των συντάξεων σε συνταξιούχους αλλά και εργαζόμενους. Οι κυβερνώντες ετοιμάζονται για νέα μέτρα με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε κύριες συντάξεις και επικουρικές»

Και ο κ. Καρράς κατέληξε: «Πρέπει όλοι μαζί οι συνταξιούχοι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, έχουμε τη δύναμη όμως χρειάζεται και η θέληση». Επίσης κάλεσε δυναμική παρουσία όλων των συνταξιούχων στη συγκέντρωση την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στις 15 Δεκεμβρίου στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, «ώστε να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές».

Στο ίδιο κλίμα και με ένα έντονο και δυναμικό λόγο η παρέμβαση του προέδρου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και μέλους του προεδρείου ΠΟΣ ΟΑΕΕ Ελλάδας κ. Αστερίου Τσούτσα, ο οποίος αφού αρχικά συγχάρηκε τους συναδέλφους συνταξιούχους της περιοχής Τυρνάβου για την μεγάλη και εντυπωσιακή συγκέντρωση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία και την περίθαλψη. Τόνισε ακόμα ότι προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.

Και κατέληξε: «Διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.

 -Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών εξετάσεων και εξεταστικών επισκέψεων. Της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού, την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων φαρμάκων κ.α.

Τον συντονισμό της συγκέντρωσης είχε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου κ. Αθανάσιος Φτεργιώτης ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας κ. Αθανάσιος Κουμαντζέλης, ο γραμματέας του συλλόγου ΟΑΕΕ Λάρισας κ. Ανδρέας Πάτσιος και από τους συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους ο κ. Νίκος Κούβελας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass