ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Η Λάρισα έστειλε τη δική της βοήθεια στη Μάνδρα

Δημοσίευση: 25 Νοε 2017 22:46

Στην τραγωδία της Δυτικής Αττικής κάποιοι έχασαν τα πάντα. Οι πολίτες όμως έδειξαν με τον δικό τους τρόπο ότι η ανθρωπιά είναι παρούσα. Το έδειξαν έμπρακτα, ώστε κανείς να μην μείνει μόνος, κανείς να μην μείνει αβοήθητος. Στάθηκαν στο πλευρό των πλημμυροπαθών αποστέλλοντας τη δική τους βοήθεια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων.

Από την πρώτη στιγμή που τα νερά πήραν ανθρώπους και κατέστρεψαν περιουσίες στη Μάνδρα Αττικής, βρέθηκαν άνθρωποι από άλλα μέρη της χώρας ανάμεσά τους και της Λάρισας που έδειξαν για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη τους. Όπως γίνεται τις περισσότερες φορές, ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για να βοηθήσουν όλους όσους υποφέρουν, όλους όσους προσπαθούν να βρουν τη ζωή τους στις λάσπες που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία.

Στην αποστολή βοήθειας στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής συμμετείχε και ο Δήμος Τυρνάβου. Λαρισαίοι και Τυρναβίτες από το υστέρημά τους, πρόσφεραν με αγάπη για τον συνάνθρωπο νερό, τρόφιμα αλλά και ρούχα που τόσο τα είχαν ανάγκη. Από τη Λάρισα έφυγε χθες Παρασκευή για να φτάσει στη Μάνδρα ένα φορτηγό γεμάτο με βοήθεια, από τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Τυρνάβου αλλά και το σωματείο Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως. «Η ανταπόκριση των πολιτών και των συλλόγων ήταν άμεση» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης για να προσθέσει: «Μόλις απευθύναμε κάλεσμα ο κόσμος συγκέντρωσε ό,τι ήταν απαραίτητο με βάση τη λίστα των ειδών. Στόχος μας πάντοτε, έτσι και τώρα είναι η αλληλεγγύη. Ζητήσαμε την κινητοποίηση του κόσμου για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να σταθούν στα πόδια τους. Μετά από συνεργασία με τον Δήμο Μάνδρας και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποιούμε την πρώτη αποστολή βοήθειας».

Τα προβλήματα στη Μάνδρα παραμένουν, για τον λόγο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεχίσει τις δράσεις του. «Οι δράσεις μας θα είναι στοχευμένες και θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε πράγματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας», σημείωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Μιχάλης Αναστασίου, που χθες βρέθηκε στη Μάνδρα.

Ανάλογη ήταν η ανταπόκριση και των κατοίκων του Τυρνάβου στο κάλεσμα του Δήμου, «από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι ήταν θετικοί και η κινητοποίηση άμεση», σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου Φανή Μπίλιου.

Η ΛΙΣΤΑ

Φορείς και πολίτες μπορούν να συνδράμουν στη συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης όπως είναι γάλα εβαπορέ, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, γαλότσες, αδιάβροχα.

Τα προϊόντα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, Μανωλάκη 9-11, και ώρες από 8 π.μ. έως 3 μ.μ. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2410-255876, 6970-236181.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass