ΤΟΝΙΣΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΛ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ

«Θα είμαστε δίπλα στον Λαρισαίο δικηγόρο»

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 21:50

«Έζησα τον Δικηγορικό Σύλλογο όταν σύμβουλοι και πρόεδροι ήταν δίπλα στον συνάδελφο, και στόχος μου είναι να είναι και πάλι άμεσα στη διάθεση του καθενός, πραγματικοί αρωγοί στη δύσκολη μάχη της καθημερινότητας. Από την επομένη των εκλογών οι δικηγόροι

δεν θα έχουν δίπλα τους μόνο έναν πρόεδρο αλλά 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα μάχονται γι’ αυτούς».
Με αυτόν τον τρόπο χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής της ομιλίας η κ. Νικολέττα Μπασδέκη έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου, ενόψει των Κυριακάτικων εκλογών. Παρουσία δεκάδων συναδέλφων της η κ. Μπασδέκη τόνισε μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς οι προηγούμενες Διοικήσεις των Συλλόγων μας και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων δεν κατάφεραν να τα αντιμετωπίσουν, δεν μπήκαν σε συζήτηση με τους Θεσμούς, δεν κατέδειξαν την ασφυξία που θα επέρχονταν με τη θέσπιση των μέτρων και κυρίως δεν πρότειναν εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις. Ό,τι μπορούμε να περισώσουμε πρέπει να το κάνει μία νέα Διοίκηση δυναμικά, μεθοδικά και ρεαλιστικά. Συνηθίζουμε να μένουμε σε απλές διαπιστώσεις» για να αναρωτηθεί «Λύσεις μπορούν να δοθούν;» χαρακτηρίζοντάς το ως καίριο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει κάποιος υποψήφιος.
Χώρισε τα προβλήματα σε δύο κατηγορίες: Σε όσα μπορούν να αντιμετωπιστούν σε τοπικό επίπεδο και θα έχουν άμεσο αντίκρισμα στην καθημερινότητα του Δικηγόρου και σε αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συλλογικό και πανελλήνιο επίπεδο μέσω της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις δράσεις στις οποίες θα εστιάσει κατά τη διάρκεια της θητείας της κι αυτές, σύμφωνα με την ίδια θα αφορούν: στους νέους δικηγόρους, στη λειτουργία των οργάνων, στη διαρκή εκπαίδευση - κατάρτιση των μελών του Συλλόγου, στη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου κλίματος εργασίας με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας, στη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης και στην ενίσχυση της παρουσίας του συλλόγου στην ολομέλεια και μέσω αυτής τη διεκδίκηση και την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.
Επίσης αναφέρθηκε στην προάσπιση του Δικηγορικού Λειτουργήματος, στις συμπεριφορές των λοιπών συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, στους νέους δικηγόρους, στη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης, στη λειτουργία των οργάνων, στη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών, στη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος εργασίας αλλά και σε θέματα που απασχολούν το σύνολο του δικηγορικού κόσμου.
Στην εκδήλωση παρουσίασε και την ομάδα των συμβούλων που στηρίζουν την προσπάθειά της. Αυτοί είναι οι: Ανδριτσόπουλος Ανδρέας, Βελησσαρίου Κωνσταντίνος, Γεωργούλης Λεωνίδας, Γιαγλάρας Ιωάννης, Γιαννούλας Φώτης, Γκάγκα Φαίδρα, Γκλιάου Γεωργία, Δήμτσας Αλέξανδρος, Κουτσογιάννης Κωνσταντίνος, Λόκα Δήμητρα-Κατερίνα, Νικολάου Ευαγγελία, Παλαμίδα Ευτυχία, Ραχαβέλιας Μιχαήλ και Χριστοφορίδου Παναγιώτα.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass