ΓΙΑ 18 ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ 33ΧΡΟΝΟΣ

Eκλεισε το μαγαζί του και… το γύρισε στις κλοπές!

• Κατηγορίες και σε βάρος ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου της Λάρισας όπου ο 33χρονος πωλούσε τα κλοπιμαία

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 22:48

Σε 18 διαρρήξεις διαμερισμάτων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να εμπλέκεται ένας 33χρονος Λαρισαίος που συνελήφθη προχθές το πρωί, μετά από διάρρηξη στη συνοικία των Αγ. Σαράντα. Ο 33χρονος κλέφτης που παραβίαζε τις πόρτες με κατσαβίδι δρούσε συνήθως

πρωινές ώρες ενόσω έλειπαν οι ένοικοι των διαμερισμάτων αφού πρώτα «χτυπούσε» στο θυροτηλέφωνο ή στο κουδούνι της εισόδου για να βεβαιωθεί για την απουσία.
Ο 33χρονος κάνοντας το δικό του «ρεκόρ» στις κλοπές σε σπίτια, συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, για διαρρήξεις που φέρεται να έπραξε από τον περασμένο Αύγουστο αφού νωρίτερα έκλεισε το κατάστημα στο οποίο δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά.
Ο κλέφτης συνελήφθη προχθές το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη συνοικία των Αγ. Σαράντα στη Λάρισα αφού νωρίτερα διέρρηξε το διαμέρισμα 57χρονης Λαρισαίας. Εκτιμώντας ότι έγινε αντιληπτός από ενοίκους της πολυκατοικίας ή αντιλαμβανόμενος την παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή ο κλέφτης φρόντισε κρύψει τα διαρρηκτικά εργαλεία στη σκάλα της οικοδομής και πίσω από γλάστρες ενώ στην προστατευτική κατασκευή των σωληνώσεων θέρμανσης στον διάδρομο έκρυψε τον κλεμμένο φορητό υπολογιστή. Ωστόσο κράτησε πάνω του τα χρυσαφικά που επίσης έκλεψε από το ίδιο διαμέρισμα, ενώ αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που τον συνέλαβαν στο αυτοκίνητό του βρήκαν κοσμήματα που προέρχονταν από άλλη κλοπή.
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προέκυψε η εμπλοκή του σε άλλες 17 συνολικά διαρρήξεις σε διάφορες συνοικίες της Λάρισας, πάντα πρωινές ώρες και σε διαμερίσματα που δεν διέθεταν πόρτες ασφαλείας. Αφού βεβαιωνόταν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, ο 33χρονος παραβίαζε τις εισόδους με κατσαβίδι, έκλεβε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, βαλίτσες με εργαλεία, μανικετόκουμπα ακόμη και έναν κουμπαρά έκλεψε που περιείχε κέρματα. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ κατηγορίες ασκήθηκαν και σε βάρος ιδιοκτήτη αλλά και εργαζόμενου σε ενεχυροδανειστήριο της Λάρισας όπου ο 33χρονος φέρεται πως πωλούσε τα κλοπιμαία από τις διαρρήξεις.
Με αφορμή τη σύλληψη του Λαρισαίου από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι προχθές το πρωί «ο 33χρονος μετέβη με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε πολυκατοικία και διέρρηξε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, ιδιοκτησίας 57χρονης ημεδαπής, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε δύο κοσμήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένα ζευγάρι γαντιών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματός του βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ένα ασημένιο βραχιόλι, η προέλευση του οποίου ερευνάται. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο τέλεσης των κλοπών.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο 33χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 11-08-2017 έως τις 22-11-2017 το πρωί, διέπραξε ακόμη 17 περιπτώσεις κλοπών από οικίες ισάριθμων ημεδαπών, 16 τετελεσμένες και μία σε απόπειρα, από τις οποίες αφαίρεσε συνολικά διάφορα χρυσαφικά, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος πωλούσε τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο ιδιωτικής εταιρίας στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 73 και 59 ετών, εκπρόσωπο και υπάλληλο του ενεχυροδανειστηρίου, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.
* Να σημειωθεί τέλος ότι προχθές βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, συνελήφθη ένας 41χρονος Λαρισαίος, καθώς αποπειράθηκε να διαρρήξει το αρτοποιείο 50χρονης ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός. Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαρρηκτικά εργαλεία.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass