ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΩΝ. ΠΕΤΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Δεσμεύσεις ΟΣΕ για την ασφάλεια των γραμμών

* Τα έργα θα ξεκινήσουν από τη Νέα Σμύρνη και θα συνεχισθούν στον Σταθμό του Μεζούρλου, σημεία όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδιά

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 22:28

Τη δέσμευση για άμεση έναρξη υλοποίησης δράσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, που διέρχεται από τον αστικό ιστό της Λάρισας, αναλαμβάνει ο ΟΣΕ, με έγγραφο που απέστειλε χθες στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Πετράκης, μετά τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από στελέχη του σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.

Στο έγγραφο, με αποδέκτη τον κ. Καλογιάννη, τονίζεται ότι τα μέτρα αυξημένης προστασίας θα υλοποιηθούν αρχικά στην περιοχή Νέας Σμύρνης και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεζούρλου (όπου συνέβησαν και τα πρόσφατα δυστυχήματα) και θα καλύψουν σταδιακά το σύνολο των γραμμών που διασχίζουν τον αστικό ιστό της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τα δύο τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε σημεία του δικτύου του ΟΣΕ στην πόλη της Λάρισας (Νέα Πολιτεία, Νέα Σμύρνη), εκδηλώθηκαν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις κατοίκων (στις οποίες συμμετείχε η δημοτική αρχή) με κύριο αίτημα τη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας, εντάθηκαν οι πιέσεις προς τον ΟΣΕ για την υλοποίηση αυτών των μέτρων.

Σύμφωνα με το έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 6 με 8 μήνες, γεγονός που καταδεικνύει τη διάθεση του ΟΣΕ να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα φύλαξης, που θα υποδειχθούν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των επαφών με τον ΟΣΕ έχουν προταθεί από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων λύσεις όπως η δημιουργία τοιχοποιίας ή και η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων.

Όπως διευκρινίζεται από τον Δήμο Λαρισαίων «σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων και προσωπικά ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης θα ασκούν συνεχώς πιέσεις για την έγκαιρη δρομολόγηση και υλοποίηση των δεσμεύσεων του ΟΣΕ».

ΕΓΓΡΑΦΟ

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο του κ. Πετράκη προς τον κ. Καλογιάννη «ο ΟΣΕ δεσμεύεται να ξεκινήσει άμεσα την υλοποίηση δράσεων για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου, ώστε να επιτύχουμε τη δραστική μείωση πιθανότητας δυστυχημάτων και παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Τονίζω ότι, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, τα μέτρα αυξημένης προστασίας θα υλοποιηθούν αρχικά στην περιοχή Νέας Σμύρνης και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεζούρλου (όπου συνέβησαν και τα πρόσφατα δυστυχήματα) και θα καλύψουν σταδιακά το σύνολο των γραμμών που διασχίζουν τον αστικό ιστό της Λάρισας.

Οι δράσεις συμπεριλαμβάνουν και συστηματική ενημέρωση των νέων, των γονέων /κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών για τους κινδύνους που εγκυμονούν στις σιδηροδρομικές γραμμές, ώστε να γίνει αντιληπτή η αδήριτη ανάγκη για αυξημένη προσοχή και συμμόρφωση με τους κανονισμούς, τα σήματα και τις υποδείξεις.

Η υλοποίηση των δράσεων, τις οποίες μελετούν εδώ και αρκετό καιρό συστηματικά οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, ξεκινά άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6-8 μήνες, δεδομένου ότι ο ΟΣΕ υποχρεούται να ακολουθήσει τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου» καταλήγει ο κ. Πετράκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass