ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις παρούσες όποτε απαιτηθεί

Δημοσίευση: 22 Νοε 2017 22:10
Από την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης Από την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης

«Η σκέψη μας με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, στρέφεται στους υπερασπιστές των ιδανικών της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, που έπεσαν στα πεδία των μαχών και υψώνονται σε σύμβολα γνήσιου πατριωτισμού και αυτοθυσίας. Αλλά ακόμα και στο μέλλον, εάν κληθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν την πατρίδα μας, η μεγάλη χάρη της Θεομήτορος, θα είναι οδηγός για την ελευθερία και την ακεραιότητα του λαού και των εδαφών μας» τόνισε η εκπαιδευτικός Στέλλα Μπούρα με αφορμή την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις, που συνδιοργάνωσαν στη Λάρισα, 1η Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, κορυφώθηκαν χθες με επίσημη δοξολογία που τέλεσε τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος.

Με την εκπαιδευτικό του 13ου Νηπιαγωγείου Λάρισας Στέλλα Μπούρα, αναφερόμενη στο μήνυμα της χθεσινής εορτής να διευκρινίζει πως «η ορθόδοξη Χριστιανοσύνη γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου και το Έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

«Στη μακρά και πολυτάραχη ιστορία του Ελληνισμού, το λαϊκό αίσθημα έχει συνδέσει το έθνος και την ελευθερία με τη θρησκεία, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύζευξη των δύο πόλων, της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας. Αυτή η παράδοση και η πίστη του λαού μας, καθιέρωσε και ως προστάτιδα των Ενόπλων μας Δυνάμεων την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία. Υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έγραψαν λαμπρές σελίδες ελληνικής ιστορίας και δόξας, υπερασπίζοντας τα ιερά και όσια της πατρίδας, με περίσσευμα ανδρείας και θάρρους».

«Είμαστε εδώ» πρόσθεσε η ομιλήτρια «για να τιμήσουμε όλους εκείνους που προσέφεραν και προσφέρουν καθημερινά τους εαυτούς τους στην υπηρεσία της πατρίδας. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον βετεράνο και απόστρατο, τον αεροπόρο, τον ναύτη, τον στρατιώτη, μα προπάντων τον άγνωστο στρατιώτη».

«Διαρκή επιδίωξη των Ενόπλων Δυνάμεων, η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας στο οποίο ο ελληνικός λαός θα μπορεί νηφάλια και ανεμπόδιστα να ασχοληθεί με την παραγωγική δραστηριότητα. Εκτός από τη συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του Εθνικού μας χώρου, βοηθούν και τις τοπικές κοινωνίες με την υποδομή που διαθέτουν, όπως βοηθούν και τις κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Τιμάμε τον ήρωα και διαχρονικό αγωνιστή. Τιμάμε την αδάμαστη ψυχή του Έλληνα και της Ελληνίδας αξιωματικού, υπαξιωματικού και οπλίτη που πολέμησε, πολεμά και θα πολεμά όπου και όποτε η πατρίδα θα του το ζητήσει» κατέληξε η ομιλήτρια.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκ. Ντίτορα, τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Δημ. Ζερβάκη, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτη, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αχ. Τζουβάρα, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μ. Μαγρίζο, τον πρόεδρο της ΠΟΑΕΑ Νίκ. Παπαθανασίου, τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Κων. Βλάχο, τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ Κων. Λιούτα, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Απ. Βερέμη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ντ. Αυγουστή.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων» στη ΛΑΦ Λάρισας, με τις χθεσινές εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται στην Κεντρική πλατεία, με επίδειξη ασκήσεων ακριβείας από Διμοιρία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών. Στις χθεσινές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο ΑΤΑ αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης, ο πρώην ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ Γιάν. Γιάγκος, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης, οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης Ιωάν. Καψάλης και Σωτ. Βούλγαρης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Δημ. Γατσουνιάς, ο διοικητής της ΠΥΛ Γιάν. Ράπτης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, στρατιωτικοί, απόστρατοι και αρκετοί Λαρισαίοι.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων, αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 10:30 διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Εργαλεία Διοικήσεως στη Σύγχρονη Μορφή των Ενόπλων Δυνάμεων» στο αμφιθέατρο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ. Να διευκρινισθεί πως η έκθεση φωτογραφίας στη ΛΑΦ θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου.

                                                                                                                                                                    Β.Κ.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

9TYRNABOS1Από την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στον χώρο της Τούμπας

9TYRNABOS2

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάστηκε και στον Τύρναβο η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, χθες ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο Δήμος φωταγώγησε την πόλη ενώ οι δρόμοι σημαιοστολίστηκαν.

-Στις 8 το πρωί έγινε έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική πλατεία παρουσία του στρατιωτικού τμήματος.

-Στις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.

Στη συνέχεια τελέστηκε επίσημη δοξολογία .

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον προϊστάμενο του ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης στην περιοχή της Τούμπας.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, ο διοικητής της ΔΕΜΥ που εδρεύει στον Τύρναβο συνταγματάρχης Χρήστος Ακριβούλης, από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου ο υπαστυνόμος Ζήσης Θάνος καθώς και εκπρόσωποι των τριών όπλων στην περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass