ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 86 ΕΤΩΝ

«Έφυγε» ο π. Κωνσταντίνος του Σαρανταπόρου

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 22:42

 «Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο ιερέας του Σαρανταπόρου π. Κωνσταντίνος Γκουντρουμπής.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Σαρανταπόρου, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών(αρχιμανδρίτες, ιερείς, διάκονοι) της Μητρόπολης.

Παρόντες στο τελευταίο «αντίο» του αγαπητού και σεβάσμιου κληρικού, αντιδήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικά, κάποια από τα λόγια του μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος στον επικήδειό του: «Ο αγαπητός, σεβαστός και άξιος ιερεύς του Θεού, π. Κωνσταντίνος, μετά από σύντομη δοκιμασία της υγείας του, εκοιμήθη εν Κυρίω και το σκήνωμα αυτού περιστοιχούντες άπαντες συγγενείς τε και φίλοι, αδελφοί και γνωστοί, ευχόμεθα σήμερα υπέρ μακαρίας αυτού μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως.

Ο π. Κωνσταντίνος Γκουντρουμπής γεννήθηκε στο ιστορικό και μαρτυρικό Σαραντάπορο το 1931, από ευλαβείς γονείς. Αγάπησε την Εκκλησία και θέλησε να την υπηρετήσει ως εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 23 Μαϊου 1976 και Πρεσβύτερος στις 29 Ιουνίου του αυτού έτους από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Σεβαστιανό. Από την ημέρα της χειροτονίας του μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 2009, υπηρέτησε με πίστη, αγάπη και υπακοή την Εκκλησία ως τακτικός εφημέριος της ενορίας του Σαρανταπόρου, κοντά στην Αγία που αγάπησε και διακόνησε, την Αγία Μαρίνα. Καθ΄ όλην την τριακονταετή και πλέον ιερατική του διακονία, αναδείχθηκε ο άξιος λειτουργός και εργάτης του Ευαγγελίου. Ήταν ο ιερέας που απέπνεε τον σεβασμό προς όλους και έχαιρε της εκτιμήσεως όλων. Πιστός, συνεπής, φιλακόλουθος, πράος, εύχαρης και μειλίχιος, εργατικός και φιλόξενος, συνετός και καλός οικογενειάρχης, κατάφερε με τα πολλά του χαρίσματα να είναι αγαπητός από τους συγχωριανούς του, τους ενορίτες, αλλά και από τους ανθρώπους που ερχόταν σε επικοινωνία μαζί του. Εργάσθηκε σκληρά για τον αμπελώνα που του ανέθεσε η Εκκλησία. Σε συνεργασία με τους ενορίτες και με την ευλογία του γέροντος Μητροπολίτου Ελασσώνος Σεβαστιανού, κατάφερε, παρ΄ όλες τις δυσκολίες και πολλά εμπόδια, να ανεγείρει αυτόν τον περικαλλέστατο ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, εκ των ωραιοτέρων Ναών της Μητροπόλεως Ελασσώνος, του οποίου αξιώθηκε να τελέσει και τα επίσημα εγκαίνια το 1998 με τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο. Παράλληλα δε, με προσωπικούς του αγώνες, εργασία, με υπομονή, επιμονή και συνεργασία των καλών ενοριτών και συνεργατών του, να ανεγείρει, να εξωραΐσει και τα παρεκκλήσια της Παναγίας, του Αγίου Αθανασίου και του Κοιμητηριακού Αγίου Λαζάρου, πλησίον του οποίου θα αναπαυθεί το σκήνωμά του. Προ διετίας εις αναγνώρισιν και έπαινον της πολυετούς προσφοράς του στην Εκκλησία και της ενορίας του Σαρανταπόρου, ο μεταστάς π. Κωνσταντίνος τιμήθηκε από την Εκκλησία, την ημέρα του εορτασμού της μνήμης της Αγίας Μαρίνης, δια χειρών του Σεβασμ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και δια της ελαχιστότητος μου με το οφφίκιο του Οικονόμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Όμως ο π. Κωνσταντίνος είχε στη ζωή του και πολλές δοκιμασίες, όπως ο κάθε άνθρωπος του Θεού «ως χρυσός εν χονευτηρίω» δοκιμάζεται. Με ακλόνητη πίστη και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού και με υποδειγματικό ηρωϊσμό, αντιμετώπισε προ ετών και την οικογενειακή δοκιμασία της εκδημίας του υιού του Νικολάου. Στάθηκε όμως δυνατός και με την πίστη και το παράδειγμά του δίδαξε όλους μας και μας έδωσε τη μαρτυρίαν της πίστεως και της εν Χριστώ Αναστάντι ελπίδος.

Και τώρα ως φωτεινός λειτουργός του επουρανίου θυσιαστηρίου της τρισηλίου Θεότητος, που πιστά υπηρέτησε όλη του τη ζωή, εύχεται και για μας για την ενορία του Σαρανταπόρου, και ευφραίνεται στα ουράνια σκηνώματα του Θεού. Θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες συλλυπητήριες ευχές, προς τους οικείους, την καλή πρεσβυτέρα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς του μεταστάντος, αλλά να μεταφέρω και τις συλλυπητήριες ευχές όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, οι οποίοι αγαπούσαν και εσέβοντο τον μακαριστό π. Κωνσταντίνο».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass