ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ:

Επαναστατική η πρωτοπορία «παντός καιρού» το ΚΚΕ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2017 23:02

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Ολοκληρώθηκαν χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις στον Τύρναβο, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με τίτλο: «Ο Δρόμος χαράχτηκε: Ο Σοσιαλισμός η μόνη απάντηση στην Καπιταλιστική Βαρβαρότητα».


Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε στο φουαγιέ του δημαρχείου έκθεση βιβλίου.
Προχθές Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, έγινε από την κ. Μαρία Γαβαλά βιβλιοπαρουσίαση με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για τον Σοσιαλισμό», επίσης στο φουαγιέ του δημαρχείου Τυρνάβου.
Τέλος χθες στις 11.30 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση και ομιλία, προβολή ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης κεντρικός ομιλητής της οποίας ήταν το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Τάσος Τσιαπλές.
Ο κ. Τσιαπλές αναφέρθηκε αρχικά στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Σημειώνοντας ότι αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση της εργατικής τάξης στη Ρωσία το 1917, με επικεφαλής το κόμμα της το ΣΔΕΡΚ, μετά ΚΚΣΕ, η οποία συγκλόνισε στην κυριολεξία την ανθρωπότητα, αφού επέφερε ριζική αλλαγή στο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό σύστημα, φέρνοντας στην εξουσία την εργατική τάξη.
Και συνέχισε λέγοντας: «Γιατί η εκμετάλλευση, η ανεργία, η φτώχεια, η αδυναμία ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών μας, η επέκταση της σήψης και του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δεν αποτελούν παρέκκλιση και προσωρινή κατάσταση, αλλά μόνιμα αποτελέσματα του καπιταλισμού και των πολιτικών διαχείρισής του από τις αστικές κυβερνήσεις, της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε άλλης απόχρωσης, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, είτε στη φάση της κρίσης είτε της ανάπτυξής του. Όλα τα μνημόνια και νόμοι που ψηφίζουν, εξυπηρετούν τις ανάγκες κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των καπιταλιστών και όχι του λαού.
Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται, γι’ αυτούς θα είναι και όχι για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, που θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα βάρη. Αυτοί κάνουν και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να ξαναμοιράσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τις αγορές, στέλνοντας στο θάνατο τη νεολαία και τον λαό.
Το Πρόγραμμα του ΚΚΕ αναφέρει ότι: «Κοινωνικοποιούνται τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, αλλά αρχικά παραμένουν μορφές ατομικής και ομαδικής ιδιοκτησίας, που αποτελούν βάση για την ύπαρξη εμπορευματοχρηματικών σχέσεων. Διαμορφώνονται μορφές παραγωγικών συνεταιρισμών, όπου το επίπεδο των παραγωγικών δυνάμεων ακόμη δεν επιτρέπει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Οι μορφές ομαδικής ιδιοκτησίας αποτελούν μεταβατική μορφή, ανάμεσα στην ατομική και την κοινωνική, και όχι ανώριμη μορφή κομμουνιστικών σχέσεων».
Στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, αναπτύσσεται ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας ως κομμουνιστική σχέση που συνδέει όλους τους παραγωγούς. Στον κεντρικό σχεδιασμό εντάσσεται ως ένα βαθμό και η αγροτοσυνεταιριστική παραγωγή.
Ταυτόχρονα με την κατανομή ενός μέρους του προϊόντος με κριτήριο τις ανάγκες (Παιδεία, Υγεία, θέρμανση κ.ά.), η σοσιαλιστική παραγωγή κατανέμει το υπόλοιπο μέρος των προϊόντων της με κριτήριο την ατομική προσφορά εργασίας του καθενός στη συνολική κοινωνική εργασία, χωρίς τον διαχωρισμό της εργασίας σε σύνθετη ή απλή, χειρωνακτική ή διανοητική.
Το ΚΚΕ με βάση αυτή τη στρατηγική, δίνει σήμερα μάχη για την κατάκτηση εκείνων των χαρακτηριστικών που θα του δώσουν τη δυνατότητα να δρα ως επαναστατική πρωτοπορία «παντός καιρού».
Την έναρξη έκανε ο γραμματέας της ΚΟΒ Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Φουσέκης.
Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Τυρνάβου κ. Στέλιος Χατζηκράχτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Μπαντόγιας και Γιώργος Σακοράφας, ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Κιτσίδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Πατσίκας και Δημήτρης Κουτσίνας, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου και περιχώρων κ. Θανάσης Φτεργιώτης, o πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου και Περιχώρων κ. Βαγγέλης Μπουντουλούλης, ο γραμματέας της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου νομού Λάρισας κ. Χρήστος Καραστέργιος κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass