Αγιασμός στους μαθητές της σχολής Βυζαντινής Μουσικής στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 05 Νοε 2017 15:50

Στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου στον Τύρναβο, τελέστηκε την περασμένη Τετάρτη, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής « Ο Αγιος Αχίλλιος».

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως π. Αχίλλιος Τσούτσουρας. Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο π. Αχίλλιος απευθυνόμενος στους μαθητές του παραρτήματος, πρωτίστως μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια, ενθάρρυνε τους μαθητές, τους συνεχάρη για την απόφασή τους να σπουδάσουν την αγία τέχνη της ψαλτικής και τόνισε τη σπουδαιότητα –και αναγκαιότητα συνάμα – της λειτουργίας του Παραρτήματος στην πόλη του Τυρνάβου, ενώ δίδαξε και το πρώτο μάθημα σχετικά με το Τυπικό της Εκκλησίας, την τυπική δηλαδή διάταξη των ιερών ακολουθιών την οποία πρέπει πολύ καλά να γνωρίζει ο Ιεροψάλτης.

Κατόπιν, ο κ. Δημήτριος Χελιδωνάς, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής και ο σχολάρχης κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, ευχήθηκαν στους μαθητές να έχουν καλή πρόοδο στις σπουδές τους και να αγαπήσουν ιδιαίτερα το σπουδαίο αυτό μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής. Στο παράρτημα του Τυρνάβου φοιτούν περί τους 15 μαθητές και διδάσκει ο πρωτοψάλτης του Τυρνάβου κ. Χριστοφόρος Καρυώτης και η κ. Έλενα Σαΐτη (Ευρωπαΐκή Μουσική). Πληροφορίες για το Παράρτημα Τυρνάβου: κ. Χριστοφόρος Καρυώτης ‎6977-258964.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass