ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πρόβα τζενεράλε ενόψει κάλπεων

• Η Επιτροπή Αλιβιζάτου εκτιμά ότι στις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου θα προσέλθουν από 150.000 έως 300.000 ψηφοφόροι

Δημοσίευση: 05 Νοε 2017 22:54

Σε δοκιμαστική εφαρμογή, προκειμένου να ελεγχθεί η αξιοπιστία του δικτύου των εκλογικών τμημάτων, προχωρά σήμερα η Επιτροπή Αλιβιζάτου όπως και οι τοπικές Νομαρχιακές Ομάδες Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ), που έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή εκλογών από τις οποίες θα αναδειχθεί ο νέος επικεφαλής της Κεντροαριστεράς.

Στα 19 εκλογικά τμήματα του νομού, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, από τις 8 έως τις 10 σήμερα το πρωί θα γίνουν δοκιμές έτσι ώστε να προετοιμασθεί η διαδικασία των εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου, όπως και στις 19 Νοεμβρίου αφού όπως εκτιμάται θα απαιτηθεί και δεύτερος γύρος.
Στη διαδικασία αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, το μέλος της Επιτροπής Αλιβιζάτου και παράλληλα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Αλέξ. Κατσιαντώνης, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΝΟΕ Λάρισας Φίλ. Σαμαρά, τον πρόεδρο της ΝΟΕ Θεσσαλίας Λεων. Αλατά, παρουσία επίσης μελών των εφορευτικών επιτροπών με αφορμή και την ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».
Για να διευκρινίσει ο κ. Κατσιαντώνης πως η σημερινή ημέρα «που θα γίνει η γενική δοκιμή, αποτελεί μια κρίσιμη ημέρα για τη σημασία του εγχειρήματος» απευθύνοντας παράλληλα «κάλεσμα στον κόσμο της παράταξης να ξεσηκωθεί και να μετάσχει στη διαδικασία ενισχύοντας επίσης τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να πετύχει η διαδικασία».
Ο κ. Κατσιαντώνης πρόσθεσε πως, η Επιτροπή Αλιβιζάτου εκτιμά ότι στις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου, η «βάση» των ψηφοφόρων θα ανέλθει στους 150.000 ενώ 300.000 πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Προσθέτοντας επίσης ότι η Επιτροπή εστιάζει στην επιτυχή διοργάνωση της διαδικασίας.
«Είμαστε έτοιμοι καθ’ όλα» διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΝΟΕ Λάρισας Φίλ. Σαμαράς. Για να προσθέσει πως «τα εκλογικά τμήματα έχουν στελεχωθεί, βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους τόσο για τη δοκιμαστική εφαρμογή όσο και για τις εκλογές στις 12 και 19 Νοεμβρίου για μια αξιόπιστη και αδιάβλητη διαδικασία». Με τον κ. Αλατά να διαβεβαιώνει το ίδιο και τα περισσότερα από 40 εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλία.
Σε ό,τι αφορά τώρα στη διαδικασία, ο κ. Κατσιαντώνης διευκρίνισε πως στις εκλογές μπορεί να συμμετάσχει όποιος πολίτης επιθυμεί, αρκεί να δηλώσει ότι σέβεται τις αρχές της παράταξης, να ψηφίσει φυσικά και τρίτον, να δηλώσει εφόσον το επιθυμεί, να γίνει μέλος του νέου φορέα στο μέλλον. Να διευκρινισθεί πως με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ο ψηφοφόρος θα πληρώσει και 3 ευρώ, ποσό που οριακά αρκεί για την κάλυψη των εξόδων.
 Να σημειωθεί πως την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ με εξαίρεση εκλογικά τμήματα της Αθήνας όπου οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ. Δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα και κυρίως, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις, ποιο θα είναι το δίδυμο των υποψηφίων που θα πάει στον δεύτερο γύρο.
ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Στον νομό Λάρισας, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαμαράς, θα λειτουργήσουν 19 εκλογικά τμήματα σε 16 εκλογικά κέντρα. Αναλυτικότερα στον νομό θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα: Στον Δήμο Αγιάς (Αίθουσα ΚΕΠ Αγιά, πρώην δημοτικό κατάστημα Στομίου), στον Δήμο Ελασσόνας (πρώην δημοτικό κατάστημα Βλαχογιαννίου, Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, πρώην δημοτικό κατάστημα Καλλιθέας, Χάνι Χατζηγώγου Σαραντάπορο).
Στον Δήμο Κιλελέρ (Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας), στον Δήμο Λαρισαίων (4 εκλογικά τμήματα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, Πνευματικό Κέντρο Κοιλάδας) στον Δήμο Τεμπών (πρώην δημοτικό κατάστημα Μακρυχώρι (αντλιοστάσιο), πρώην δημοτικό κατάστημα Συκούριο), στον Δήμο Τυρνάβου (Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου) και τέλος, στον Δήμο Φαρσάλων (Αίθουσα ΚΑΠΗ κάτω από το δημαρχείο Φαρσάλων).
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass