ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Συνεργασίες μόνο με προγραμματικές συμφωνίες

* Άφησε αιχμές κατά Ραγκούση και συμφώνησε για σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

Δημοσίευση: 04 Νοε 2017 22:25

Ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμματα του δημοκρατικού τόξου στη βάση των προγραμματικών συμφωνιών για τη διακυβέρνηση της χώρας εμφανίστηκε χθες ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς κ. Νίκος Ανδρουλάκης κλείνοντας τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλία ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 12ης Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Διβάνη» σημείωσε πως «η χώρα μας χρειάζεται σταθερότητα. Θα κάνουμε ό,τι κάνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Το κάλεσμά μας θα είναι προς όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου. Αν δεν βρούμε προγραμματική συμφωνία θα είμαστε στην αντιπολίτευση» αν και χαρακτήρισε αλαζονεία κι έλλειψη σεβασμού μια τέτοια συζήτηση, δύο χρόνια πριν τις εκλογές γιατί «Ο αγώνας σήμερα δεν γίνεται για το αν θα πάμε με τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη αλλά για το αν η δημοκρατική παράταξη μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής κι όχι κομπάρσος των εξελίξεων».

Ενώ δεν άφησε ασχολίαστη και την προχθεσινή δήλωση του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση πως «δεν θα γίνει υπουργός του Μητσοτάκη». «Ο κ. Ραγκούσης ήταν υπουργός στη συγκυβέρνηση με τον κ. Καρατζαφέρη. Όλοι είναι χρήσιμοι για την επόμενη ημέρα. Όμως ας είμαστε καθαροί μεταξύ μας» είπε με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αλλά συμφώνησε μαζί του για την ανάγκη σαρωτικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα της χώρας με αφορμή το άνοιγμα του Πολιτειακού και την πρότασή του για Προεδρική αντί Προεδρευομένη Δημοκρατία.

Δηλώνοντας αντίθετος με την απλή αναλογική και τη χορήγηση του μπόνους στο πρώτο κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης παρατήρησε ότι χρειάζεται μια μεταρρύθμιση αλλά αυτή θα πρέπει να γίνει μετά από σοβαρή συζήτηση και θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρά πολιτικά αντίβαρα για να συμβεί αυτή η αλλαγή Πολιτεύματος. Ενώ υποστήριξε την ανάγκη σε μια επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, την ύπαρξη των οποίων χαρακτήρισε ως τη «χειρότερη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος».

Με τον αέρα του νέου ανθρώπου και πολιτικού και σε ένα ακροατήριο με πολλούς νέους ανθρώπους ανέδειξε τη βασική επιλογή της ανανέωσης προσώπων και ιδεών ώστε να γίνει ξανά μεγάλη η δημοκρατική παράταξη, να γίνει ένα «ισχυρό καράβι που θα χαράξει πορεία για το αύριο της χώρας».

«Στόχος μας είναι η συμμαχία όλων των γενεών. Όμως όταν ένας οργανισμός δεν ανανεώνεται, είναι καταδικασμένος να πεθάνει. Η αλλαγή γενιάς σημαίνει και αλλαγή νοοτροπίας. Δεν απαξιώνουμε την εμπειρία των παλαιότερων, είναι όμως απαραίτητο να δώσουμε φωνή στη γενιά της κρίσης, στους νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό, αυτούς που δουλεύουν σε επισφαλείς θέσεις εργασίες, τους νέους πτυχιούχους που βλέπουν οι κόποι τους να απαξιώνονται, τους ανέργους. Να τους κινητοποιήσουμε ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτική διαδικασία και όχι μόνο ως διακοσμητικό ντεκόρ» είπε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι στη νέα εποχή της παράταξης δεν έχουν θέση «όσοι με τη συμπεριφορά τους και την πρακτική τους συνέβαλαν να φθάσει η χώρα στη δεινή αυτή θέση αν και έχει δυνατότητες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο όραμά του για τη χώρα, είπε πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια χώρα των ευκαιριών για όλους και ειδικά για τους νέους που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητα του ίδιου για την ηγεσία του νέου φορέα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «το νέο θα είναι αυτό που θα σκοτώσει στην ψυχή και στη λειτουργία του το πελατειακό κράτος», ενώ επισήμανε πως ο ίδιος θέλει να αποδείξει πως η δημοκρατική παράταξη θα είναι ένα θεσμικό κόμμα, βαθιά δημοκρατικό, το οποίο θα προτείνει λύσεις αξιοκρατίας για τη χώρα.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας, οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, Τεμπών Κώστας Κολλάτος και Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρώτος πρύτανης του ΤΕΙ Παν. Γούλας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αιμίλιος Νταγιάννης, ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γιαννούλας, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη βρέθηκαν τόσο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι όσο και στη βραδινή ομιλία για να τον παρουσιάσουν ο μηχανολόγος Γιάννης Κράιας και η γεωπόνος μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σταυρούλα Μπαγιώτα.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass