Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Ο δήμαρχος – Σκρουτζ αυξάνει το θησαυροφυλάκιό του»

Δημοσίευση: 04 Νοε 2017 15:48

Με αφορμή τον ισολογισμό του Δήμου Λαρισαίων για το 2016, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Νέας Λάρισας» Ντίνος Διαμάντος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η δημοτική αρχή (ΔΑ) παρέλαβε έναν Δήμο – με ή χωρίς εισαγωγικά- εύρωστο και τον διατηρήσατε εύρωστο. Ποια είναι η πολιτική αυτή που ασκεί η ΔΑ;

Πρώτον, μία συνεχής κοροϊδία απέναντι στους πολίτες για τα ανταποδοτικά τέλη. Το θέσαμε – όπως και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης- από την αρχή της θητείας, η ΔΑ το αποδέχτηκε ως αναγκαίο να γίνει, το ανήγγειλε, το ξανά ανήγγειλε αλλά, είναι μία διαρκής κοροϊδία απέναντι στους πολίτες.

Δεύτερον, λέει η ΔΑ ότι, 3 χρόνια τώρα βάζει σε μία σειρά το όραμά της και προετοιμάζεται με μελέτες διότι δεν βρήκε τίποτα από την προηγούμενη ΔΑ. Αλλά να προσέρχεται μετά από 3 χρόνια και να πανηγυρίζει σήμερα επειδή βάλαμε στην πόλη, πιλοτικά στην Τρίγωνη πλατεία 2 υπόγειους κάδους; Δεν ήξερε όταν αναλάμβανε, δεν ήταν έτοιμη η ΔΑ και τώρα, μαθαίνει στου κασίδη, στου πολίτη το κεφάλι.

 Μπορούμε να αναφέρουμε κι άλλα ανάλογα παραδείγματα που ακόμα η ΔΑ ψάχνεται και δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς 3 χρόνια τώρα στις προσδοκίες των δημοτών για την καθημερινότητά τους.

 Αυτό το φτωχό αποτέλεσμα ΔΑ αποτυπώνεται με τα δικά της νούμερα και στον απολογισμό του 2016. Όπου καταγράφονται οι Επενδύσεις (αγορές, έργα, μελέτες) και η επίδοσή σας είναι μόλις 15% ποσοστό επί του συνόλου των εξόδων (επί των βεβαιωθέντων). Στα πληρωθέντα δε καταγράφετε επίδοση 3,3%. Αυτή είναι η επίδοση – επένδυση της ΔΑ προς την πόλη.

 Αυτό αποτιμάται στον απολογισμό της ΔΑ σε έργο, αυτό αποτιμάται και σε ταμείο. Από τη μία έχει μικρό έργο και από την άλλη έχει ταμείο. Και μάλιστα να το αυξάνει χρόνο με το χρόνο. Ο Δήμαρχος – Σκρουτζ αυξάνει το θησαυροφυλάκιό του.

 Με ικανοποίηση έως έπαρση ανέφερε στην εισήγησή της η ΔΑ ότι, ο Δήμος έλαβε το 2016 περισσότερους πόρους από τους ΚΑΠ. Ασκώντας έτσι και τον φιλοκυβερνητικό της ακτιβισμό. Είναι όμως γνωστό ότι οι Δήμοι υποχρηματοδοτούνται και εκ τούτου υπολειτουργούν. Και από τις προηγούμενες βέβαια Κυβερνήσεις.

 Αυτός λοιπόν που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο πολίτης. Γιατί δεν είναι μόνο τα ανταποδοτικά που πληρώνει και πάνε άμεσα στο Δήμο. Είναι και η κεντρική φορολογία που πληρώνει και που ένα μέρος εξ αυτών έπρεπε να έρθει στους Δήμους προς όφελός του.

 Άρα, το ταμείο για τον πολίτη είναι ότι, πληρώνει κεντρικά υπέρ Δήμου, πληρώνει ανταποδοτικά υπέρ Δήμου και τελικά, δεν έχει αυτό που πρέπει για την καθημερινότητά του, τη διαβίωσή του στην πόλη. Και συν αυτώ, έχει και την κοροϊδία της ΔΑ για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών που ακόμα έρχεται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass