ΕΠΕΒΑΛΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ποινή 52 ετών για μεταφορά 50 μεταναστών

Δημοσίευση: 02 Νοε 2017 22:11

Συνολική ποινή φυλάκισης 52 ετών στον καθένα, επέβαλε χθες το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο Ουκρανούς που μετέφεραν 50 μετανάστες από την Τουρκία στη Γιούρα Αλοννήσου όπου και τους άφησαν. Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2015 και οι δύο Ουκρανοί συνελήφθησαν κοντά στη Σκόπελο.

Ο ένας ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους μήκους 12 μέτρων και ο άλλος ο μηχανικός. Οι δυο τους πήραν μέσα στο πλοίο από την Τουρκία τους μετανάστες από Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία, Σομαλία, οι οποίοι όμως δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονταν κυρίως άνδρες, αρκετές γυναίκες, παιδιά και ένα βρέφος. Τους αποβίβασαν στην ακτή «Μεγάλη Βάλα» του νησιού Γιούρα Σποράδων όπου και εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Στη συνέχεια εντοπίστηκε στην περιοχή «Σκαντζουρα» από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, το σκάφος το οποίο, οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού στον λιμένα Αλοννήσου όπου και συνελήφθησαν οι δύο Ουκρανοί.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κυβερνήτης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Δεν πήρα αμοιβή για τη μεταφορά. Εμένα με πλησίασε ένας Τούρκος και μου μίλησε για μεταφορά δέκα ατόμων αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκαν 50. Μου είπαν πως έψαχναν για καλύτερη ζωή. Γι’ αυτό το έκανα και ήταν η πρώτη φορά».

Ο εισαγγελέας της έδρας όμως ρώτησε τον κατηγορούμενο να μάθει τον λόγο για τον οποίο εμφανίζονται τόσο συχνά οι Ουκρανοί ως μεταφορείς μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και αυτός απάντησε «Εμείς οι Ουκρανοί κατεβαίνουμε για να επισκευάσουμε τα σκάφη μας στην Τουρκία και εκεί μας πλησιάζουν και μας κάνουν προτάσεις».

*Στο πρώτο δικαστήριο καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια κάθειρξης για την πράξη που κρίθηκαν ένοχοι και με 2 χρόνια για κάθε μετανάστη που μετέφεραν. Αυτό μεταφραζόταν σε 104 (6+98) χρόνια στον καθέναν ενώ τους επιβλήθηκαν και 108.000 ευρώ πρόστιμο. Οι δύο Ουκρανοί άσκησαν έφεση και αφού τους αναγνωρίστηκε χθες ελαφρυντικό μειώθηκε η ποινή. Εκτιτέα ποινή είναι τα δέκα χρόνια φυλάκισης, ενώ έφυγε και το χρηματικό πρόστιμο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass