ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ετοιμάζονται για …βουτιές οι Λαρισαίοι μαθητές

• Προβλέπονται 8 με 10 επισκέψεις κάθε τμήματος στο κολυμβητήριο

Δημοσίευση: 02 Νοε 2017 22:51

Ετοιμάζονται για …βουτιές, στα δύο κολυμβητήρια της Λάρισας, οι μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου, καθώς δρομολογείται και φέτος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η υλοποίηση του προγράμματος κολύμβησης.


«Πέρυσι επιβραβεύθηκε η προσπάθειά μας, να λειτουργήσουμε το πρόγραμμα στη Λάρισα, το οποίο έληξε με επιτυχία και με τη συμμετοχή μαθητών της Γ’ τάξης, από σαράντα δημοτικά σχολεία.
Σημαντική ήταν η στήριξη που πρόσφερε ο Δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των μαθητών και οι γονείς δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ. Φέτος συνεχίζουμε το πρόγραμμα και ήδη ετοιμαζόμαστε… Αυτή τη φορά τη μεταφορά θα αναλάβει η Περιφέρεια» ανάφερε στην «Ε», ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Σωτήρης Βούλγαρης.
Ο κ. Βούλγαρης, υποστήριξε πως για την υλοποίηση του προγράμματος χρειάζονται δέκα εκπαιδευτικοί - γυμναστές και δήλωσε πως ήδη έχουν τοποθετηθεί τρεις γυμναστές, ενώ αναμένονται άλλοι πέντε, για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες συμμετοχής όλων των μαθητών.
Μάλιστα, επεσήμανε, ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν και τα δύο κολυμβητήρια της Λάρισας και συγκεκριμένα το κλειστό στο Αλκαζάρ και το νέο ανοιχτό κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία (τους μήνες που ο καιρός το επιτρέπει), ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα παιδιά. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο - και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα- να ενταχθούν στο πρόγραμμα και μαθητές σχολείων γειτονικών δήμων, όπως από τη Νίκαια.
Σύμφωνα με όσα προγραμματίζονται, προβλέπεται κάθε τμήμα να επισκεφθεί το κολυμβητήριο, οκτώ με δέκα φορές.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά μαθητές της τρίτης τάξης δημοτικών σχολείων, οι οποίοι για να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν και την έγκριση των γονιών τους.
Σύντομα αναμένεται να κληθούν από τα σχολεία οι γονείς των μαθητών αυτών, να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα, για την ένταξη των παιδιών τους στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου, «μαθητές/τριες της Γ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας, που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από τον χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και της Δ’ τάξης σε ειδικές περιπτώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν το αντικείμενο της κολύμβησης.
Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει τον χρόνο μετάβασης των μαθητών/τριων από και προς τον χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.
Σε κάθε εκπαιδευτικό δίωρο θα συμμετέχει ένα τμήμα της σχολικής μονάδας που θα συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του τμήματος.
Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας / επάρκειας και ειδικότερα: η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass