Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016

«Ενα ακόμη “ματωμένο πλεόνασμα”»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2017 15:19

Η παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Λαρισαίων καταψηφίζοντας «έναν ακόμη αντιλαϊκό απολογισμό» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

«Ένα ακόμη «ματωμένο πλεόνασμα» ύψους 5 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια του 2015 που ήταν 4,5 εκατ. ευρώ, εμφάνισε ο ισολογισμός – ταμειακός απολογισμός του 2016 της δημοτικής αρχής της «πρώτης φοράς αριστεράς».
Η συνέχιση της αντιλαϊκής – φορομπηχτικής πολιτικής της δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ κ.α. που αποτυπώνεται στους αριθμούς, επιβεβαιώνει ότι για άλλη μια χρονιά διατηρήθηκαν τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, επεκτάθηκαν η ανταποδοτικότητα σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, η παραχώρηση έργου σε ιδιώτες και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Τη στιγμή που ο λαός στενάζει από τη ληστρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για λογαριασμό του κεφαλαίου, το 2016 αρπάχτηκαν από το λεηλατημένο εισόδημα του λαρισαϊκού λαού 1 εκατ. ευρώ ανταποδοτικά τέλη παραπάνω από ότι το 2015! Ενώ αντίθετα η ΚΑΠ (κρατική επιχορήγηση) συνεχώς μειώνεται, η ΣΑΤΑ ήταν ανύπαρκτη και το ΕΣΠΑ για έργα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες ήταν μηδενικό!
Για άλλη μια χρονιά «απουσίασαν» έργα όπως η πυροπροστασία των δημοτικών κτιρίων, η αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων που είναι κατασκευασμένα πριν το 1985, αλλά και μελέτες για την κατασκευή νέων π.χ. σε Φαλάνη και Αμπελόκηπους. «Ψίχουλα» δόθηκαν επίσης για τη συντήρηση των δεκάδων σχολικών μονάδων του δήμου, φορτώνοντας ένα ακόμη βάρος στις πλάτες των γονέων.
Η όποια αντιπαράθεση αναπτύχθηκε, από όσους καταψήφισαν (κ.κ. Καραλαριώτου, Διαμάντος) ή κράτησαν μια ενδιάμεση στάση (παρών) στην ψηφοφορία (κ. Νασιώκας), ήταν πάνω σε ζητήματα επιμέρους διαχείρισης της δημοτικής αρχής. Όλοι τους, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά τις «διάφορες αποχρώσεις», ομονοούν ότι ο λαός πρέπει να βάλει πλάτη και να πληρώσει και για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Όσο για την πολυδιαφημισμένη «κοινωνική πολιτική» της δημοτικής αρχής, αυτή εξαντλείται σε πολιτικές «πτωχοκομείου» των πιο εξαθλιωμένων στρωμάτων του λαού, αθωώνοντας τους κύριους υπαίτιους που χτυπάνε τον λαό και είναι κεφάλαιο – κυβέρνηση -Ε.Ε.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ποιος τελικά θα κληθεί να πληρώσει το «μάρμαρο» της «δίκαιης ανάπτυξης», για την οποία υπερθεματίζει ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass