ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μειώνονται τα τέλη 8-16% στον Δήμο Κιλελέρ

* Θ. Νασιακόπουλος: «Δίνουμε οικονομική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2017 22:35 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Οκτ 2017 22:36

Μεγάλη μείωση του ποσοστού των ανταποδοτικών τελών, που χρεώνονται σήμερα οι δημότες του Δήμου Κιλελέρ, αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ.

Πρόκειται για μια τολμηρή απόφαση, που όπως δηλώνει στην «Ε», ο δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος «στόχο έχει να ελαφρύνει τα οικονομικά βάρη των πολιτών του δήμου και να δώσει μια οικονομική ανάσα στα χειμαζόμενα από την οικονομική κρίση νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Παράλληλα, αυτό δεν σημαίνει και εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες αντίθετα ενισχύονται με αναβάθμιση του εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας με σύγχρονα μέσα, αυξάνοντας έτσι την ποιότητά τους προς όφελος των πολιτών.

Συγκεκριμένα ο κ. Νασιακόπουλος, τόνισε στην «Ε»: «Στην τριετία της διοίκησής μας δημιουργήσαμε έναν δήμο οικονομικά αυτάρκη ο οποίος, παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας και όχι μόνο, καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του αλλά και να κάνει βήματα εξέλιξης και προόδου.

 Γι’ αυτό έχουμε τη δυνατότητα να αναγγείλουμε τη μείωση των ανταποδοτικών τελών, την αναβάθμιση του πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου».

Ερωτηθείς για το ποσοστό της μείωσης των ανταποδοτικών τελών και το κέρδος που θα έχουν από αυτό οι πολίτες του δήμου του, υποστήριξε τα εξής: «Σας ενημερώνω ότι η δημοτική αρχή προβαίνει σε μείωση των ανταποδοτικών τελών από 8% έως 16%, ενώ ταυτόχρονα η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αναβαθμίζεται αισθητά.

Αυτό σημαίνει ότι με τη μείωση των ανταποδοτικών τελών τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου θα πληρώνουν περίπου 350.000 ευρώ λιγότερα ετησίως.

Αυτή η μείωση των τελών αποκαθιστά αφενός αδικίες του παρελθόντος ανάμεσα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και αφετέρου δίνει μια ανάσα στα χειμαζόμενα από την οικονομική κρίση νοικοκυριά. Και αυτό σε μια περίοδο που παρατηρούνται διαρκείς ανατιμήσεις και αυξήσεις τόσο στα είδη όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρονται γενικώς».

Αναλυτικότερα για την ενίσχυση του εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας, μας είπε: «Με τα χρήματα που εξοικονομήσαμε από τον εξορθολογισμό των δαπανών αγοράσαμε ένα μηχάνημα πλύσης των κάδων των απορριμμάτων (καδοπλυντήριο) αξίας 120.000 ευρώ. Έχουμε εξασφαλίσει την πίστωση και έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες αγοράς δύο τριαξονικών φορτηγών και ενός ισοπεδωτή (γκρέιντερ) αξίας 135.000 ευρώ.

Η αγροτική οδοποιία ήταν μια από τις θεμελιώδεις εξαγγελίες μας και με τις ενέργειες αυτές είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην οριστική επίλυσή του με ιδίους πόρους.

Να ενημερώσω επίσης τους δημότες του Δήμου Κιλελέρ ότι θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα καθαρισμού των οδών όλων των κοινοτήτων από το αυτοκινούμενο σάρωθρο. Ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στον δήμο μας.

Τόσο η αγορά του καδοπλυντηρίου όσο και το σάρωθρο αλλά και η καταγραφή και η ταξινόμηση των κάδων αποκομιδής σκουπιδιών, ανακύκλωσης και κλαδιών καταδεικνύουν την ιδιαίτερη ευαισθησία της δημοτικής αρχής σε θέματα καθαριότητας και προαγωγής της οικολογικής συνείδησης όλων μας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών πάνω στα οποία στηρίζουμε το μέλλον μας.

Όσα επιτύχαμε τα καταφέραμε με την αγαστή συνεργασία όλων των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και των συμβούλων των κοινοτήτων, των εργαζομένων του δήμου αλλά πρωτίστως των δημοτών μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της θητείας μας».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass