ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Πλούσιες εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 22:06

Με τη βοήθεια και του καλού καιρού πλήθος κόσμου συμμετείχε και φέτος στον Τύρναβο, στις γιορταστικές εκδηλώσεις για τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πλούσιες και οι εκδηλώσεις στην πόλη του Αμπελώνα, αλλά και τα χωριά του Δήμου Τυρνάβου.

Πέρα από τις μαθητικές καταθέσεις στεφάνων και τις γιορτές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την παραμονή Παρασκευή 27 Οκτωβρίου η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο ανήμερα της επετείου.

Στις 7:30 το πρωί χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών των τεσσάρων ενοριών του Τυρνάβου.

Στις 8 το πρωί έγινε έπαρση σημαίας στην Κεντρική πλατεία.

Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαφειρίου. Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική πλατεία, για τους πεσόντες νεκρούς και κατάθεση στεφάνων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου κ. Βασιλική Μότσια.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή, τμημάτων των σχολείων και στρατιωτικού αγήματος.

Τέλος ακολούθησε δεξίωση στο δημαρχείο Τυρνάβου από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση, τον πρόεδρο κ. Αναστασιο Ψύρρα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις εκδηλώσεις στον Τύρναβο παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ. Κώστας Μπαργιώτας ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο π. αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, ο διοικητής της Ελληνικής Μονάδας Υποστήριξης ΔΕΜΥ που εδρεύει τον Τύρναβο συνταγματάρχης Πεζικού Χρήστος Ακριβούλης, η συνταγματάρχης (ΥΝ) Υγειονομικού Βασιλική Αλμαλιώτου ως εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Γεώργιος Πατσιαούρας, η αντιδήμαρχος κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, ο πρόεδρος των Διαδημοτικών Σφαγείων κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών πρ. υφυπουργός κ. Στέλιος Ροντούλης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στέλιος Χατζηκράχτης, οι πρώην δήμαρχοι κ. Δημήτριος Κουγιώνης, Σταύρος Δόβας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου, διευθυντές σχολείων εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

* Ανάλογες ήταν οι εκδηλώσεις και στην πόλη του Αμπελώνα σύμφωνα με το πρόγραμμα είχε ανακοινώσει ο Δήμος.

Προχθές Σάββατος 28ης Οκτωβρίου στις 7:30 θα χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών από όλους τους ιερούς ναούς της πόλης του Αμπελώνα.

Στις 8 το πρωί έγινε η έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Στις 10:15 τελέστηκε δοξολογία, στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου πρωτ. Νεκτάριου Φωκίδη, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και καταθέσεις στεφάνων. Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έκανε η εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα κ. Χαρίκλεια Τριανταφύλλου.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Χρ. Αγραφιώτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass