ΚΑΛΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Οι Λαρισαίοι της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2015 18:40 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Ιουν 2015 20:21

Τρεις είναι οι Λαρισαίοι που εξελέγησαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή προέκυψε από το 10 Συνέδριο του κόμματος.

Πρόκειται για το γνωστό στέλεχος Κώστα Σάββα, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και πρώην γραμματέα της Νεολαίας Στέλιο Τσιάκαλο και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ελένη Μπουζιάνα.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Κυριακή 14 Ιουνίου τα μέλη του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο που θα αντικαταστήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Στο νομό Λάρισας οι διαδικασίες θα γίνουν όπως πρόσφατα κατά την εκλογή των συνέδρων, με κάλπες σε όλες τις πόλεις του νομού, ενώ οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

 

Μιλώντας στην «Ε», ο Κώστας Σάββας τονίζει τα εξής :

«Ευχαριστώ τους συνέδρους του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Για το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει ζήτημα επιβίωσης. Αν αρκούσε ένα συνέδριο ή η εκλογή και μόνο ενός αρχηγού, για να ξαναφτιάξουμε τη σχέση μας με τη κοινωνία, θα το είχαμε κάνει προ πολλού. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και χρειάζονται αντοχές, υπευθυνότητα, συνεννόηση και αλήθειες.

Συνεννόηση, για να αντιληφθούμε τι πραγματικά μας έχει συμβεί, σωστή αποτίμηση με γενναιοφροσύνη για την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ τα 40 χρόνια της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας και τέλος αλήθειες για το τι είμαστε, ως τι μιλάμε, απο πού προήλθαμε και τι εκφράζουμε, για να ξαναπιάσουμε το νήμα απο την αρχή θέτοντας τους εαυτούς μας στη διάθεση της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ, με σταθερές αρχές και καθαρό λόγο χτίζοντας ξανά τη δημοκρατική παράταξη με τη νέα γενιά πρωτοπόρα».         

 

Ο Στέλιος Τσιάκαλος αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής :

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους συντρόφους για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτή η Κεντρική Επιτροπή είτε θα είναι η τελευταία στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ είτε θα αποτελέσει τη βάση της αναγέννησής του μέσω της μετεξέλιξης.

Αυτό καλούμαστε να παλέψουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με αρχή την άμεση εκλογή προέδρου την επόμενη Κυριακή. Καλείται λοιπόν η βάση του ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις, όπως έδωσε το συνέδριο. Καλείται να επιβεβαιώσει την πορεία της ανανέωσης, που ξεκίνησε στο Συνέδριο. Η νεότερη γενιά, νοούμενη όχι μόνο με κριτήριο ηλικιακό αλλά και με κριτήρια αντίληψης και αξιοσύνης, καλείται να δώσει απάντηση για το αύριο της χώρας πρώτα και έπειτα της κεντροαριστεράς.

Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε πολύ γρήγορα τη διαδικασία μετεξέλιξης και να αφήσουμε πίσω μας τις λογικές της εσωστρέφειας, της κομματοκρατίας, της ευνοιοκρατίας, της μονιμότητας στην πολιτική και της επαγγελματικής αντίληψης γι' αυτή, αλλά και της οικογενειοκρατίας.

Η αντίληψη του λαϊκισμού και της ρητορικής που χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτών έχει επικρατήσει σε μεγάλο εύρος, με αποτέλεσμα ο σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός λόγος να μη βρίσκει έκφραση στο πολιτικό σύστημα.

Αυτόν το φρέσκο και σοβαρό λόγο καλούμαστε να εκφράσουμε εμείς ως νεότερη γενιά, όχι μόνο ηλικιακή αλλά και πολιτική. Μαζί βέβαια με την πολύτιμη πολιτική παράδοση και παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, απαλλαγμένη όμως από τα αρνητικά της».

Από την πλευρά της, η Ελένη Μπουζιάνα, αφού δήλωσε ευτυχής για την τιμή που δέχτηκε από τους συνέδρους, τόνισε ότι «υπάρχει ανανέωση στα πρόσωπα που εξελέγησαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ ιστορικά στελέχη, δοκιμασμένα σε θέσεις εξουσίας δεν επιβραβεύτηκαν.

Δυναμικό είναι επίσης το παρόν από τη νεολαία, που δήλωσε παρούσα και ενεργή.

Φυσικά, στο συνέδριο υπήρξαν στοιχεία από τις αδυναμίες και τις παθογένειες του ΠΑΣΟΚ, αλλά το μήνυμα που έστειλαν οι σύνεδροι είναι ότι θα δώσουν μια τελευταία ευκαιρία και στη συνέχεια θα κάνουν τη δικιά τους υπέρβαση.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανανεωθεί και να ανασυγκροτηθεί παίζοντας ρόλο στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς».

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass