ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2017 15:58

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα την «πρόληψη καρκίνου του μαστού», που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και ομιλήτρια ήταν η κα. Ιωάννα Κωνσταντιάδου, στρατιωτικό γιατρό, χειρουργό μαστολόγο.

Η κ. Κωνσταντιάδου αναφέρθηκε ενδελεχώς στο θέμα του καρκίνου του μαστού. Αρχικά τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης για την αποφυγή της νόσου. Στη συνέχεια, με την προβολή σχετικού οπτικού υλικού, κατέγραψε τη σημασία της ψηλάφησης του μαστού σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να γίνουν αντιληπτές πιθανές δυσλειτουργίες. Αναφέρθηκε επίσης στη βέλτιστη χρονική συχνότητα υλοποίησης της μαστογραφίας και στη σχέση της ψηφιακής και της αναλογικής μαστογραφίας. Μίλησε εκτενώς για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, για την εξέλιξη και τη συνεργασία επιστήμης και τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της νόσου η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία της γυναίκας.

 Στο τέλος της εισήγησής της αφού απάντησε στο σύνολο των ερωτήσεων του ακροατηρίου δήλωσε ότι εδρεύει στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας και ότι μπορεί να πραγματοποιήσει κλινικό έλεγχο σε όσες γυναίκες το επιθυμούν, οι οποίες πρώτα θα έχουν επικοινωνήσει με τη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας για το ιατρικό ραντεβού.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Βασιλική Πιλάτου αφού ευχαρίστησε την ιατρό για την ενημέρωση της απένειμε, και εκ μέρους της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, τιμητική πλακέτα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσιχίτας και Κω/νος Χατζηκωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννα Πινάκα, Αντώνης Ρεντζιάς και Αχιλλέας Χατζούλης, τα μέλη του ΤΣ της ΔΚ Νίκαιας Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Ψαρούλης και Βασιλική Μιχαλούλη και τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κιλελέρ Ανθή Μπλιάτσιου και Κατερίνα Σακελλαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass