ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ερχεται η λαίλαπα των νέων μέτρων»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2017 17:09

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που θα αποτελέσει «απάντηση στη λαίλαπα των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων της κυβέρνησης» απηύθυναν χθες εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων.


Το συλλαλητήριο θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και εκπρόσωποι οκτώ συνταξιουχικών σωματείων του νομού – σε κοινή συνέντευξη Τύπου – κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική καλώντας παράλληλα τους συνταξιούχους να μετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.
 Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας Αθ. Κουμαντζέλης τόνισε πως η συντονιστική επιτροπή Θεσσαλίας αποφάσισε ομόφωνα τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Τονίζοντας ότι «αυτά που μας έκοψαν είναι πολλά ενώ από το 2019 έρχεται νέα λαίλαπα για παλιούς και νέους συνταξιούχους, με 18% απώλειες στο επικουρικό και κατάργηση του ΕΚΑΣ. Με την κυβέρνηση να λέει ψέματα ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές».
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Αστ. Τσούτσας κάλεσε τους συνταξιούχους «να αφήσουν τον καναπέ και να μετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο». Ο πρόεδρος των πολιτικών συνταξιούχων Δημοσίου Θεόδ. Καραγώγος τόνισε ότι «για όγδοη συνεχή χρονιά οι συνταξιούχοι σηκώνουν τα βάρη» για να προσθέσει πως «τα δύσκολα πέρασαν, έρχονται τα χειρότερα».
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών (παράρτημα Θεσσαλίας) Νίκ. Κούβελας τόνισε πως «δεν θα πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη με τα μνημόνια, πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση». Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν τέλος και, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΣΑ Δημ. Χατζημπάρμπας, των συνταξιούχων του ΙΚΑ Τυρνάβου Ευάγγ. Μπουντουλούλης, των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ – ΤΕΕ Ευάγγ. Βοζαλής και της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ Βαγγ. Κακαγιάννης.
 Οι συνταξιούχοι επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα. Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία αλλά και νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά - αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια».
Στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, οι συνταξιουχικές οργανώσεις επισημαίνουν πως «διεκδικούμε τις συντάξιμες αποδοχές μας, τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων - εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά μας στην υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμία περικοπή. Απορρίπτουμε τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό της βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.
 Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία απαλλάσσοντας την κυβέρνηση».
Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της κινητοποίησης, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου, επισκέφθηκαν χθες, ΚΑΠΗ, καφενεία και τη λαϊκή αγορά στην Ανθούπολη διανέμοντας ενημερωτικό υλικό.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Στους δρόμους βγαίνουν και οι συνταξιούχοι του Τυρνάβου και περιχώρων στο πλαίσιο δεκαημέρου δράσης των συνταξιούχων από όλη τη χώρα ενάντια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στις « αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές και τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».
Στην περιοχή του Τυρνάβου τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου και Περιχώρων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου, καλούν τους συνταξιούχους όλων των κλάδων στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 10.30 το πρωί στον χώρο του ΚΑΠΗ Τυρνάβου στην πλατεία Αγοράς.
Αυτή θα είναι η πρώτη τοπική συγκέντρωση, ενώ η δεύτερη θα είναι η συμμετοχή και των Τυρναβιτών στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 5 Οκτωβρίου επίσης στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Για τη μετακίνηση των συνταξιούχων την Πέμπτη, από τον Τύρναβο στη Λάρισα το Σωματείο ΟΑΕΕ έχει ναυλώσει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά. Για δηλώσεις συμμετοχής οι συνταξιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 6981-207263 και 6947-407150.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass