ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Τύπου

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2017 15:25
Οι ευρωβουλευτές, Κ. Χρυσόγονος, Γ. Κύρτσος και Νότ. Μαριάς, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κων. Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η εκδότρια της «Ε» Δανάη Γ. Δημητρακοπούλου Οι ευρωβουλευτές, Κ. Χρυσόγονος, Γ. Κύρτσος και Νότ. Μαριάς, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κων. Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η εκδότρια της «Ε» Δανάη Γ. Δημητρακοπούλου

Στη «βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του περιφερειακού - τοπικού - κλαδικού Τύπου» αφορούσε ημερίδα που διοργάνωσαν χθες στη Λάρισα, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και η Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής.

Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν μείζονα θέματα, όπως η εφαρμογή του νόμου 4487/2017 για τον περιφερειακό Τύπο, η παρερμηνεία του νόμου 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις (προσκόμιση περιττών δικαιολογητικών/μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεση των ανακοινώσεων Δημοσίου), η επιβίωση και η ανάπτυξη του έντυπου Τύπου αλλά και η ομαλή μετάβασή του στην ψηφιακή κοινωνία της πληροφορίας (ανάπτυξη ιστοσελίδων).
Για να επισημανθεί ότι μετά την ψήφιση του νέου Νόμου για τον περιφερειακό Τύπο κατέστη πασιφανής η ανάγκη για τη συνέχιση του διαλόγου με την Πολιτεία πάνω σε νέα βάση και με κεντρικό θέμα τις συνέπειες του Νόμου 4487/2017 στον κλάδο του περιφερειακού - τοπικού και κλαδικού Τύπου. Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο π. Άνθιμος ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λάρισας. Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός αναφερόμενος στη δυναμική του περιφερειακού Τύπου τόνισε πως άφησε «ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον περιφερειακό Τύπο όλης της χώρας και φυσικά της Λάρισας, ο αείμνηστος Τάκης Δημητρακόπουλος, ιδιοκτήτης, εκδότης και διευθυντής της Ελευθερίας». Για να προσθέσει ότι «η ανεξάρτητη, υπεύθυνη και ποιοτική ενημέρωση, η διασφάλιση ότι όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σ’ αυτή, η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης είναι σε τελική ανάλυση ζήτημα ποιότητας και καλής λειτουργίας της δημοκρατίας» για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «στην εποχή των fake news ο αληθινός και αξιόπιστος Τύπος είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ».
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σημειώνοντας την απουσία «των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας» από την ημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς τον περιφερειακό Τύπο θα υπάρξει έκπτωση της δημοκρατίας».
«Η υπόθεση των Μέσων Ενημέρωσης είναι υπόθεση δημοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης ενώ χαιρετισμό τέλος απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Λάρισας Απ. Σουρλαντζής.
Ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ Βαγγέλης Αθανασίου, συντόνισε τη θεματική ενότητα που αφορούσε στο νομοθετικό πλαίσιο (αποτίμηση υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, κριτική για τον νέο νόμο και προτάσεις) όπου έκαναν εισηγήσεις, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Αντ. Σκαμνάκης, ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος, ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γ. Κύρτσος, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότ. Μαριάς και ο πρόεδρος της ΕΙΕΤ Αντ. Μουντάκης.
Οι άλλες θεματικές ενότητες της ημερίδας, αφορούσαν στη «βιωσιμότητα και ανάπτυξη του έντυπου Τύπου στα χρόνια της κρίσης» και «έντυπος Τύπος και διαδίκτυο. Το στοίχημα της ομαλής μετεξέλιξης στην ψηφιακή εποχή».
Στην ημερίδα, που έγινε στο ξενοδοχείο «Διβάνη», παρευρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές Νίκ. Παπαδόπουλος, Μακ. Μπαλής, Χρ. Κέλλας, Κ. Μπαργιώτας, Γ. Κατσιαντώνης και Γ. Λαμπρούλης, η εκδότρια της «Ε» Δαν. Γ. Δημητρακοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, εκδότες και εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass