ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ …ΕΑΥΤΟΝ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

«Αυτογκόλ» Κούγια!

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 22:40

Σε …αυτογκόλ κατέληξε η χθεσινή απόπειρα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ-ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια να ανασκευάσει αναφορά του κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, σχετική με τη μη επαγγελματική του δραστηριοποίηση στη Λάρισα, με την ιδιότητα του δικηγόρου. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ουσιαστικά προσπάθησε να διαψεύσει εαυτόν!

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας να τον ελέγξει πειθαρχικά για τη φράση του «από ευπρέπεια δεν άνοιξα γραφείο μαζί με τον καθηγητή Ποινικού Δικαίου τον Λάμπρο τον Μαργαρίτη για να κλείσουμε όλα τα δικηγορικά γραφεία της Λάρισας», ο κ. Κούγιας επέρριψε την ευθύνη στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ανεύθυνα και κακόπιστα δημοσιεύματα ανεύθυνων και κακόπιστων ανθρώπων». Εγκαλώντας μάλιστα τους εκπροσώπους του νομικού κόσμου της πόλης γιατί αφέθηκαν να παρασυρθούν από αυτά και επικρίνοντας τους δύο υποψηφίους για την προεδρία του ΔΣΛ, ότι το έπραξαν για λόγους προβολής της υποψηφιότητάς τους.

Μάλιστα, υπερασπιζόμενος την αθωότητά του, παρέπεμπε επικαλούμενος σε ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης.

Αλίμονο όμως: Το ηχητικό ντοκουμέντο απλά επιβεβαιώνει τα όσα ο κ. Κούγιας διαψεύδει!

Κάτι βέβαια που γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή όλοι όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη, απορώντας πραγματικά με τη στάση του κ. Κούγια.

Πιο αναλυτικά η σειρά των χθεσινών γεγονότων που εκθέτουν τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ.

Η …ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΟΥΓΙΑ

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας αλλά και οι δηλώσεις των υποψηφίων για την προεδρία στις ερχόμενες εκλογές Αντώνη Γραβάνη και Νικολέττας Μπασδέκη κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης Τετάρτης για τα δικηγορικά γραφεία της Λάρισας: «από ευπρέπεια δεν άνοιξα γραφείο μαζί με τον καθηγητή Ποινικού Δικαίου τον Λάμπρο τον Μαργαρίτη για να κλείσουμε όλα τα δικηγορικά γραφεία της Λάρισας» ανάγκασε τον Αλέξη Κούγια να προβεί στην παρακάτω προσωπική δήλωση:

«Πληροφορήθηκα ότι όλοι και όλες σχεδόν οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας έκαναν κατά την ταπεινή κρίση μου έναν διαγωνισμό προβολής της υποψηφιότητός τους και της επαγγελματικής τους προσωπικότητος, ενώ συγχρόνως χωρίς καν να έχουν ακούσει την απευθείας μεταδοθείσα από το AEL RADIO συνέντευξή μου, υιοθέτησαν ανεύθυνα και κακόπιστα δημοσιεύματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την αληθή δήλωσή μου και έσπευσαν χρησιμοποιώντας με να αυτοπροβληθούν και τουλάχιστον να με δυσφημήσουν.

Ουδέποτε δήλωσα ότι δεν άνοιξα δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα μαζί με τον καθηγητή του Ποινικού Δικαίου κ. Λάμπρο Μαργαρίτη για να μην κλείσουν τα γραφεία τους οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Έχω την υποδομή και την αγωγή ενός επιτυχημένου δικηγόρου 40 και πλέον ετών και δεν υπάρχει ούτε ένας δικηγόρος, εισαγγελέας και δικαστής σε όλη την επικράτεια όλα αυτά τα χρόνια που να μην τον σεβάστηκα.

Η αληθινή δήλωσή μου ήταν ότι "από ευπρέπεια δεν άνοιξα δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα μαζί με τον Καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη", χωρίς να προσθέσω το παραμικρό και χωρίς να αφήσω κανένα υπονοούμενο.

Η έννοια της φράσεως και όλο το πνεύμα της συνεντεύξεώς μου ήταν, ότι στη Λάρισα μόνο έχασα, με τη γενικότερη έννοια του όρου και δεν επεδίωξα να έχω κανένα οικονομικό και επαγγελματικό όφελος, όπως θα μπορούσα να έχω και μου το επιτρέπει και ο νόμος, ιδρύοντας ένα δικηγορικό γραφείο.

Λυπάμαι που συνάδελφοι οι οποίοι διεκδικούν την τιμητική θέση του προέδρου του ιστορικού Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας δεν έκαναν καν τον κόπο να ακούσουν την αυθεντική συνέντευξή μου και παρασύρθηκαν από ανεύθυνα και κακόπιστα δημοσιεύματα ανεύθυνων και κακόπιστων ανθρώπων.

Δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά από αυτούς που έκαναν τις επώνυμες τοποθετήσεις εις βάρος μου. Δεν έτυχε σε αυτήν την πολύχρονη διαδρομή μου ούτε να ομοδικήσω ούτε να αντιδικήσω μαζί τους και είμαι βέβαιος ότι για να διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων μας είναι επαρκείς και αξιόλογοι συνάδελφοι και άνθρωποι, αλλά περιμένω τουλάχιστον μια έκφραση συγγνώμης, γιατί έχω κι εγώ δικαιώματα.

Εύχομαι να έχουν επιτυχία στον προεκλογικό τους αγώνα για την εκλογή τους σε μια τόσο τιμητική θέση, αλλά πιστεύω ότι τώρα θα αναγνωρίζουν, ότι η επιλογή τους να με χρησιμοποιήσουν για τις ανακοινώσεις τους ήταν ατυχής.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, από τον πλέον νέο μέχρι και τον πρεσβύτερο,

                                                                    Αλέξης Κούγιας».

Μάλιστα, αργότερα σε διευκρινιστική δήλωση προς το σάιτ Sportlarissa ανάφερε για την επίμαχη φράση: «αμέσως μόλις τελείωσα τη φράση που αναφέρω εντός εισαγωγικών στη δήλωση μου (σ.σ.: "από ευπρέπεια δεν άνοιξα δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα μαζί με τον καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη"), κάποιος από το ακροατήριο και στο σημείο που υπήρχαν οπαδοί φώναξε δυνατά «θα έκλειναν τα δικηγορικά γραφεία», χωρίς ποτέ εγώ να επικροτήσω αυτό το επιφώνημα, το οποίο άλλωστε δεν συμμερίζομαι».

***

Η δήλωση αυτή όμως είναι κανονικό «αυτογκόλ» καθώς το ηχητικό ντοκουμέντο τον διαψεύδει απόλυτα. Μάλιστα, όσοι Λαρισαίοι παρακολούθησαν τη μετάδοση του σχετικού βίντεο από το «TV Θεσσαλία» ακούνε τον Κούγια να αναφέρει επί λέξει: «Από ευπρέπεια δεν άνοιξα γραφείο μαζί με τον καθηγητή Ποινικού Δικαίου τον Λάμπρο τον Μαργαρίτη για να κλείσουμε όλα τα δικηγορικά γραφεία της Λάρισας. Από ευπρέπεια δεν ασχολήθηκα με τίποτα άλλο εκτός από τη ΑΕΛ».

Ό,τι δηλαδή έγραψε και η «Ε» στο φύλλο της Πέμπτης 28.9 και η οποία αναπαράχθηκε από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Λάρισας και όχι μόνο.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Λ.

Για το όλο θέμα τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΣΛ, Τρύφων Τσάτσαρος που δήλωσε στην «Ε» τα εξής: «Οι όποιες διευκρινίσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Κούγια. Η δυνατότητα αξιολόγησής τους όμως εκφεύγει πλέον του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και εμπίπτει στην αρμοδιότητα του επιφορτισμένου πειθαρχικού οργάνου. Ο κ. Κούγιας θα κληθεί άλλωστε προφανώς από αυτό και θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει οποιονδήποτε ισχυρισμό έχει σήμερα ή θα έχει στο μέλλον. Μετά ταύτα παρέλκει νομίζω οποιαδήποτε συνέχεια, εκ μέρους μας επί του θέματος. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας έχει να ασχοληθεί με πλείστες άλλες σημαντικότερες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στον θεσμικό του ρόλο, αντικείμενο του οποίου είναι σαφέστατα η βελτίωση της καθημερινότητας του μαχόμενου Λαρισαίου δικηγόρου».

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στην ίδια εκπομπή που φιλοξενήθηκε το επίμαχο βίντεο ήταν παρών και ο υποψήφιος πρόεδρος και νυν γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Αντώνης Γραβάνης ο οποίος δήλωσε: «Αντί άλλου σχολίου, αναφέρομαι στο άρθρο 39 του Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων. Τα υπόλοιπα θα κριθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, αν και εύχομαι ο κ. Κούγιας σύντομα να αντιληφθεί τη βαρύτητα του ολισθήματός του και να ζητήσει συγγνώμη από τους Λαρισαίους Δικηγόρους που προσέβαλε αναίτια και κατά τρόπο απαράδεκτο».

Το άρθρο 39 αναφέρει: «Ο Δικηγόρος πρέπει, όχι μόνο κατά την άσκηση του Λειτουργήματός του, αλλά και στον ιδιωτικό του βίο να έχει αξιοπρέπεια ώστε να μην προκαλούνται σχόλια και δυσφήμιση σε βάρος του Δικηγόρου Σώματος. Να έχει συνέπεια σε όλες τις συναλλαγές του και οι δηλώσεις του προς αντισυλλαμβανόμενους ή οποιεσδήποτε τρίτους να είναι σοβαρές και αληθινές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass