Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑ ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑ:

Προσβάλλει ο εν λόγω κύριος, θα ελεγχθεί πειθαρχικά

•Δηλώσεις των υπ. προέδρων κ.κ. Μπασδέκη και Γραβάνη

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 17:17

Την αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συνεδρίασε χθες, αλλά και των δικηγόρων και υποψήφιων προέδρων του Δ.Σ.Λ. Αντώνιου Γραβάνη και Νικολέττας Μπασδέκη προκάλεσε η αναφορά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ-ΑΕΛ

Αλέξη Κούγια στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι από ευπρέπεια δεν άνοιξε γραφείο στη Λάρισα για να μην κλείσει όλα τα δικηγορικά γραφεία της πόλης.
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι σε βάρος του δικηγόρου Αλ. Κούγια θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι προσβλητικές και περιφρονητικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τους συναδέλφους του, σύμφωνα με τις οποίες μάλλον θα πρέπει να τον ευγνωμονούν επειδή δεν άνοιξε γραφείο στη Λάρισα και εξαιτίας αυτής της μεγαθυμίας (!) δεν έκλεισαν τα γραφεία τους, αποτελούν μνημείο πνευματικής κατάπτωσης και παντελούς έλλειψης παιδείας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι σε παρόμοια αρνητικά φαινόμενα, που ατυχώς εκπηδούν από τους κόλπους του δικηγορικού σώματος, επιφυλάσσει θεσμική αντιμετώπιση. Είναι προφανές, ότι ο εν λόγω κύριος αγνοεί την προέχουσα υποχρέωση του δικηγόρου, να μην θίγει το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος και να συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια όπως επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων.
Συνακόλουθα προς τα παραπάνω, ο κατά τις δηλώσεις  αυτοεπαινούμενος ως κορυφαίος και σταρ (!) δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, θα αντιμετωπίσει πλέον την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, με αφετηρία την παραγγελία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του».
Η κ. ΜΠΑΣΔΕΚΗ
Στη δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος κ. Νικολέττα Μπασδέκη αναφέρει: «Διαβεβαιώνω τον κ. Κούγια, ότι οι Λαρισαίοι Δικηγόροι διαθέτουμε τόσο την επιστημονική κατάρτιση όσο και τον απαραίτητο επαγγελματισμό να διατηρούμε τα γραφεία μας στην πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και δραστηριοποιούμεθα και φυσικά να είναι και σίγουρος ότι κανένα γραφείο Λαρισαίου Δικηγόρου δεν θα κλείσει με την αναγγελία του ερχομού του στην πόλη μας, γιατί στηριζόμαστε στο άριστο δυναμικό των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και κυρίως στην αμέριστη και πολυετή εμπιστοσύνη των Λαρισαίων πολιτών.
Η περιφρόνηση προσώπων και επαγγελματικών τάξεων χαρακτηρίζει μόνον τον ίδιο και την αυτοδίκαιη κοινωνική του αποδοκιμασία.
Τέλος, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τον "ευχαριστήσω" προσωπικά για την απόφασή του να μην αφήσει άνεργους τους συναδέλφους μου και εμένα, θα αφήσω όμως τις "ευχαριστίες" στους φιλάθλους της ΑΕΛ, οι οποίοι, απ’ όσο γνωρίζω, πίνουν νερό στο όνομά του».
Ο κ. ΓΡΑΒΑΝΗΣ
Πιο αιχμηρός στη δήλωσή του ο κ. Γραβάνης σημειώνει: «Η αξιοπρέπεια των Λαρισαίων Δικηγόρων δεν κινδυνεύει από τις αστείες δηλώσεις του κ. Κούγια. Κινδυνεύει από τη λαίλαπα των εις βάρος τους δημευτικών μέτρων, από την άσκηση του λειτουργήματος υπό συνθήκες μόνιμης πίεσης και άγχους για την επιβίωση, από προσβλητικές συμπεριφορές εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας.
Απέναντι στην τζάμπα αντιδεοντολογική αυτοπροβολή και διαφήμιση (την οποία θα κρίνουν τα αρμόδια πειθαρχικά και δικαστικά όργανα), οι Λαρισαίοι Δικηγόροι απαντούν με όπλα τη σοβαρότητα, την ακεραιότητα, τη σεμνότητα και το γνήσιο ενδιαφέρον για τον Συμπολίτη. Έννοιες που για κάποιους αυτοαποκαλούμενους «μεγαλοδικηγόρους» φαίνεται ότι είναι ξένες…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass