ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ «ΑΣΘΕΝΕΙΣ»

Απροστάτευτο το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου

•Νύχτες τρόμου βιώνουν ιατροί – νοσηλευτές • Παρέμβαση Στέλιου Ροντούλη

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2017 22:50
Γυαλιά – καρφιά τα κάνουν  συχνά πυκνά περιθωριακά  άτομα και μεθυσμένοι  νυχτερινές ώρες και όχι μόνο στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου Γυαλιά – καρφιά τα κάνουν συχνά πυκνά περιθωριακά άτομα και μεθυσμένοι νυχτερινές ώρες και όχι μόνο στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου

Τελειωμό δεν έχουν τα κρούσματα επιθέσεων στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου. Το περιστατικό, ξημερώματα Τετάρτης, έρχεται να φέρει και πάλι στην επικαιρότητα ένα τεράστιο πρόβλημα, αυτό της φύλαξης των Κέντρων Υγείας, όχι μόνο του Τυρνάβου αλλά και γενικότερα.

Η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου ωστόσο διαφέρει για πολλούς λόγους, ο σοβαρότερος από τους οποίους έχει να κάνει με τη σύσταση του πληθυσμού. Γι’ αυτό και μόνο πρέπει το αρμόδιο υπουργείο, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας αλλά και με την πίεση που πρέπει να συνεχίζει να έχει προς τους παραπάνω φορείς ο Δήμος Τυρνάβου να υπάρξει μόνιμη μέριμνα για νυχτερινή, τουλάχιστον, φύλαξη του Κέντρου Υγείας το οποίο μέχρι τώρα είναι απροστάτευτο. Πολλοί μάλιστα προτείνουν, εφόσον η πολιτεία αδυνατεί για τη φύλαξή του να προστρέξουν οι αρμόδιοι φορείς σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης, έτσι ώστε να υπάρξει προστασία.
Αυτή τη φορά το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου δέχτηκε επίθεση από μεθυσμένους οι οποίοι επέμεναν να δοθεί στο δικό τους άνθρωπο προτεραιότητα για εξέταση και να μην περιμένει στη σειρά, αφού το περιστατικό δεν ήταν ουσιαστικά επείγον. Διαπληκτισμοί, φωνές και απειλές διαμόρφωσαν κλίμα έντασης χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν εκτροπές του παρελθόντος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι γενικότερα σημαντικές είναι οι επεμβάσεις των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου οι οποίοι προστρέχουν σε κάθε κάλεσμα. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν το περιπολικό του Α.Τ. Τυρνάβου να είναι μόνιμα έξω από το Κέντρο Υγείας ή οι άνδρες του να παρέμβουν άμεσα όταν την ίδια ώρα μπορεί να βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά σε άλλη περιοχή της αρμοδιότητάς του.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΟΥ κ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ
Με αφορμή το νέο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης σε δήλωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου βίωσε για πολλοστή φορά συνθήκες κατατρομοκράτησης του προσωπικού του. Σύντομα, δηλαδή , επιβεβαιωθήκαμε, καθώς στο πολύ πρόσφατο παρελθόν προειδοποιούσαμε ως "Δράση Πολιτών" ότι το Κ.Υ. Τυρνάβου θα ξαναγίνει στόχος τραμπουκισμών και επιθέσεων, λόγω των ιδιομορφιών που παρατηρούνται στο πληθυσμιακό σύνολο που εξυπηρετείται από τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας.
Συνεπώς, προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων, ζητούσαμε διαρκώς την αποτελεσματική φύλαξη του Κ.Υ., τονίζοντας ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα ουσίας και όχι να διατυπώνονται απλώς ωραία λόγια και υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Η μειοψηφούσα δημοτική αρχή του Τυρνάβου και οι αρμόδιοι παράγοντες επιδόθηκαν σε επικοινωνιακές φιέστες και σε λεκτικές ακροβασίες, χωρίς να μοχθήσουν για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας. Έτσι, τα προβλήματα παραμένουν χωρίς λύση, πυορροούν και επανέρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η κατάσταση τώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η αδιαφορία για τους ανθρώπους που φροντίζουν την υγεία μας δεν μπορεί να συνεχίζεται».
Και ο κ. Ροντούλης ολοκληρώνει: «Επιβάλλεται η δραστική αντιμετώπιση του θέματος με τη χρησιμοποίηση ανθρώπων που ως μοναδικό τους καθήκον θα έχουν την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων του Κ.Υ. Τυρνάβου. Μάλιστα το Κ.Υ. Τυρνάβου χρήζει ειδικής μέριμνας, καθώς εξυπηρετεί και ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.Αν αυτό γίνει αντιληπτό, τότε σίγουρα θα δοθούν και οι πρέπουσες λύσεις».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass