Τέλος στις δίκες για το «φθηνό νερό» στον Δήμο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2015 17:07

Έπαψε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η ποινική δίωξη κατά ενός μέλους της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό του Δήμου Τυρνάβου, μετά από σχετική δήλωση, που κατέθεσε στο δικαστήριο και έκανε αποδεκτή ο μηνυτής και παθών. Προηγουμένως, λόγω παραγραφής είχε πάψει η ποινική δίωξη, κατά των έξι συνολικά κατηγορουμένων, που διώκονταν για διατάραξη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου. Η δίκη αφορούσε γεγονότα που συνέβησαν τον Μάρτιο του 2012 στον Τύρναβο, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την έντονη διαμαρτυρία δημοτών, για την τιμή του νερού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου. Μετά την αποχώρηση από την δικαστική αίθουσα, μέλη της επιτροπής φώναζαν το σύνθημα «Φθηνό νερό για όλο τον λαό» και εξήλθαν του δικαστικού μεγάρου.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε αναρτηθεί πανό με συνθήματα για φθηνό νερό σε όλο τον Δήμο Τυρνάβου. Επίσης, μέλη του κινήματος διαμαρτύρονταν κατά της σημερινής δημοτικής αρχής Τυρνάβου ότι δεν τήρησε τις προεκλογικές δέσμευσης της, σχετικά με τη τιμή του νερού και το τέλος 80%. Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παν. Σαρχώσης υπογράμμισε ότι, η δημοτική αρχή τήρησε μέχρι κεραίας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και ισχύει σε όλο τον δήμο από 1 Ιανουαρίου 2015 η κατάργηση του τέλους. Μάλιστα, για τις παλαιότερες χρεώσεις δημοτών, αφαίρεσε το τέλος του 80% για τρεις λογαριασμούς κι ότι αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Ο κ. Βασ. Αρχοντής, εκ μέρους της επιτροπής αγώνα, έκανε στην «Ε» την εξής δήλωση: «Η σημερινή οριστική και συνολική απόσυρση των διώξεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής απέναντι στην επιτροπή αγώνα για φθηνό νερό, αποτελεί νίκη. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα, μέχρι την οριστική δικαίωση των αιτημάτων, με την μη πληρωμή των λογαριασμών νερού. Μας προβληματίζει το γεγονός, ότι η νέα δημοτική αρχή παρέστη ως πολιτικώς ενάγουσα. Καλούμε όλο τον λαό, στη συνέλευση την Κυριακή 7 Ιουνίου.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass