ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

«Προ των πυλών» η νέα οδός Σανδράκη

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2015 1:08 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Μαϊ 2015 1:11

 

Στην «έξοδο» βρίσκεται πλέον το μεγάλο έργο της οδού Σανδράκη, που συνδέει τη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ με την οδό Κοζάνης και ουσιαστικά κλείνει τον εσωτερικό δακτύλιο της Λάρισας, πολλά χρόνια μετά τα πρώτα έργα, τη δεκαετία του ΄80. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, για το έργο, στις αρχές του Ιουνίου θα δοθεί στην κυκλοφορία η μία κατεύθυνση κυκλοφορίας, που θα χρησιμοποιείται όμως ως διπλή και τον Αύγουστο, θα παραδοθεί πλήρως το έργο, με μπάρες, φωτισμό, πεζοδρόμια.

Τον Αύγουστο θα είναι επίσης έτοιμος και ο κυκλικός κόμβος, που θα καταργήσει τα υφιστάμενα φανάρια, στη διασταύρωση με την Κοζάνης. Με αυτό τον τρόπο θα καταργηθούν οι καθυστερήσεις με τα φανάρια, ειδικά για εκείνους που έρχονται από την κατεύθυνση της Γιάννουλης και στρίβουν αριστερά, προς τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης. Το έργο θα παραδοθεί πλήρες και με φανάρια στη διασταύρωση με την οδό Μανουσάκη.

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 και θα παραδοθεί ακριβώς δύο χρόνια μετά. Η καθυστέρηση οφείλεται στις αναγκαίες μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (κυρίως της ΔΕΥΑΛ). Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 κατασκευάστηκε η γέφυρα της ΔΕΥΑΛ, με διαφορετικό προσανατολισμό, γιατί στον αρχικό σχεδιασμό, ο δρόμος επρόκειτο να περάσει πιο μέσα στη συνοικία Ιπποκράτη. Τα προβλήματα ήταν πολλά, θα χρειάζονταν πολλές απαλλοτριώσεις και μετά την κατασκευή της γέφυρας, άλλαξε ο τελικός σχεδιασμός του δρόμου και πήρε τη σημερινή του μορφή. Για αυτό και η αναγκαία στροφή αριστερά, μόλις ο οδηγός περνά τη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ, κατευθυνόμενος προς την Κοζάνης.

Η νέα οδός Σανδράκη έχει μήκος 1,54 χλμ, με πλάτος οδοστρώματος 7,50μ (2 λωρίδες ανά κατεύθυνση), νησίδα πλάτους 4,00μ σε όλο το μήκος της οδού, ενώ τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν έχουν πλάτος 2,50μ. και θα συνδεθεί με την ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης με κυκλικό κόμβο, ενώνοντας τον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης». Το ποσό της σύμβασης είναι 6.736.552,22 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε αυτά προστίθενται άλλα 877.664,29 ευρώ με φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑ Λάρισας (για τους αγωγούς). Επίσης, με άλλα ποσά, έχουν αποπληρωθεί οι απαλλοτριώσεις που έγιναν.

 Ως έργο τοπικής σημασίας για την πόλη της Λάρισας θα συμβάλει στα ακόλουθα:

* Εξυπηρέτηση και αναβάθμιση των συνοικισμών στο βόρειο τμήμα της πόλης.

* Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των βασικών αρτηριών του αστικού ιστού από οχήματα που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Τρίκαλα και Κοζάνη.

* Αποφυγή του κυκλοφοριακού φόρτου του κέντρου της πόλης και του χρόνου μετακίνησης οχημάτων από διαμπερείς κινήσεις.

* Βελτίωση αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης.

Γνωστό είναι στους διερχόμενους, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, το πρόβλημα στην οδό Κραννώνος, που σηκώνει μεγάλο βάρος οχημάτων, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες, θα χρησιμοποιούσαν την οδό Σανδράκη και κυρίως μεγάλα φορτηγά, υπεραστικά λεωφορεία κλπ. Η οδός, αρκετές ώρες της ημέρας «φρακάρει» λόγω των φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση με Λαγού.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass