Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΦΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ανεξάρτητη αρνούμενη να... παραιτηθεί

• Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, που αποφάσισε την αντικατάστασή της - Νέα πρόεδρος η Κυριακή Παναγιωτοπούλου

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2017 22:47

Ρήγμα επήλθε στην παράταξη της πλειοψηφίας στον Δήμο Φαρσάλων, στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ και στενή συνεργάτης του δημάρχου Φαρσάλων κ. Δέσποινα Συροπούλου δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται αντιδρώντας στην απόφασή του να την αντικαταστήσει από πρόεδρο και μέλος της ΔΗΚΕΦΑ.

Μέσα σε κλίμα έντασης η κ. Δέσποινα Συροπούλου αρνήθηκε να παραιτηθεί και ζήτησε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, όπως και έγινε. Με ψήφους 17 υπέρ και 6 παρών το Δ.Σ. αποφάσισε την αντικατάσταση της κ. Δέσποινας Συροπούλου από την προεδρία, την οποία κατέλαβε η κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, γραμματέας της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη σε θέματα Υγείας στον Δήμο Φαρσάλων. Η Δέσποινα Συροπούλου ήταν πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ επί 5ετία με πολύπλευρο έργο.
Η κ. Δέσποινα Συροπούλου στην ομιλία της στο Δ.Σ. ανέφερε τα εξής: "Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, διότι πίστεψα στις αρχές της αξιοκρατίας, της ισοτιμίας, της ισονομίας και της διαφάνειας και ότι πρεσβεύουμε το κάτι νέο και ότι οι αποφάσεις θα ήταν συλλογικές και μέσα από διάλογο. Μέχρι τώρα ήμουν, όπως ο ίδιος ομολογούσατε παντού, το καμάρι του συνδυασμού και η πιο παραγωγική σύμβουλος. Τώρα προσπαθείτε να με κάνετε Ιφιγένεια. Για όλα αυτά η αξιοπρέπειά μου είναι αδιαπραγμάτευτη και μη ανταλλάξιμη. Γι' αυτό είμαι αντίθετη σε διαδικασίες συμψηφισμού. Γιατί δεν θέλω να πέσω θύμα στον καιροσκοπισμό κάποιων.
Σε συνάντηση στο γραφείο σας, σας ζήτησα όταν μου είπατε να παραιτηθώ, ότι θα ήθελα να συζητήσουμε για το έργο που έχω προσφέρει. Επιτακτικά ζητήσατε την παραίτησή μου με αυταρχισμό και αντιδημοκρατικό τρόπο. Ανοίξατε την πόρτα και με πετάξατε έξω από το γραφείο σας".
Απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Δ.Σ. ανέφερε ότι καταθέτει επιστολή με την ανεξαρτητοποίησή της από την ομάδα της πλειοψηφίας. Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, απαντώντας στην κ. Δέσποινα Συροπούλου, ανέφερε ότι "όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα να καταλάβουν κάποιες θέσεις (αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών κ.λπ.) για να δείξουν τις δυνατότητές τους, η προσπάθεια προσφοράς είναι συλλογική και τόνισε ότι δεν περίμενε την αντίδραση και τη συμπεριφορά της κ. Δέσποινας Συροπούλου, την οποία, όπως επισήμανε, κανείς δεν αμφισβητεί ότι σπρόσφερε έργο κατά την 5ετή θητεία της ως πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ. Ανέφερε δε ότι η ομάδα της πλειοψηφίας στο Προσυμβούλιο που είχε γίνει την προηγουμένη είχε αποφασίσει (έλειπε η κ. Συροπούλου) ανάλογα με τη στάση της στη συνεδρίαση του Δ.Σ. να τη διαγράψει από μέλος της. Και κατέληξε λέγοντας ότι "από αυτή τη στιγμή η κ. Δέσποινα Συροπούλου αποπέμπεται από την ομάδα της πλειοψηφίας".
Απαντώντας η κ. Δέσποινα Συροπούλου, ανέφερε τα εξής: "Από πού με διώχνετε; Ήδη εδώ και αρκετή ώρα έχω καταθέσει επιστολή στο προεδρείο και είμαι ανεξάρτητη".
ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σημειώνεται ότι σε δήλωσή της η κ. Συροπούλου αναφέρει: "Φίλες και φίλοι, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 12/9/2017 ανεξαρτητοποιήθηκα από την ομάδα της πλειοψηφίας δηλώνοντας ότι η αξιοπρέπειά μου είναι αδιαπραγμάτευτη και μη ανταλλάξιμη. Ζήτησα το αυτονόητο, να κριθώ και να αξιολογηθώ αιτιολογημένα για το έργο μου και όχι να πέσω θύμα συμψηφισμού και καιροσκοπικών διαθέσεων.
Αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές που δεν σέβονται και δεν κατοχυρώνουν τη διαφορετική άποψη των αιρετών εκπροσώπων του δήμου και οι ιδιοκτησιακές λογικές απ' όπου και αν προέρχονται είναι ξένες προς τις αρχές και τις αξίες μας και συνεπώς μη αποδεκτές.
Αποχώρησα από την ομάδα με ψηλά το κεφάλι, έχοντας ήσυχη τη δημοκρατική μου συνείδηση, υπερασπιζόμενη το έργο μου και αφήνοντάς το παρακαταθήκη στον Δήμο. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να απαξιώσει και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου. Δηλώνω ότι και από τη θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την προκοπή αυτού του τόπου. Το οφείλω σ' όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια και τους ευχαριστώ για όλα. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. για τη συνεργασία, όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπηρεσιών του Δήμου και πρωτίστως των δομών της ΔΗΚΕΦΑ. Επειδή η ζωή κύκλους κάνει, ποιος ξέρει, μπορεί να ξαναβρεθούμε με πιο ευνοϊκές και δημιουργικές συνθήκες".
Στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε η τροποποίηση της υπ' αριθμ. 144/2017 απόφασης του Δ.Σ. που αφορούσε στη σύσταση θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ (8 θέσεις) για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών και ανταποδοτικών υπηρεσιών του, καθορίστηκαν οι ειδικότητες πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με κάλυψη της δαπάνης από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, έγινε τροποποίηση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος, εγκρίθηκε η οριστική μελέτη του έργου "Βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων μέχρι τα όρια του Νομού Φθιώτιδας, εγκρίθηκαν μελέτες διαφόρων έργων, το ωράριο λειτουργίας των παιδικών χαρών, εγκρίθηκαν πιστώσεις για διοργανώσεις εορτών και για φιλοξενίες διαφόρων αποστολών που θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις στα Φάρσαλα, εγκρίθηκαν εκμισθώσεις δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, έγινε ένταξη βοσκήσιμων γαιών στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και εγκρίθηκε μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Φαρσάλων με το Φιλοζωικό Σωματείο Φαρσάλων, διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass