ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΣΠΟΤ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μαθητές πρωταγωνιστές για τη σημασία των λέξεων

* Σποτάκια για την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2017 23:31

Μια αξιόλογη και αξιέπαινη πρωτοβουλία έλαβαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, οι οποίοι κατόπιν προτροπής των καθηγητών τους κ.κ. Α. Γιουρούκη, Δ. Σακατζή προχώρησαν στη δημιουργία δύο σποτς, που αναφέρονται στη σημασία των λέξεων και στην ανάγκη καταπολέμησης της

ρητορικής του μίσους. Τα δύο σποτάκια θα προβάλλονται, ως μία κοινωνική προσφορά στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης γάλακτος καθώς και στην ιστοσελίδα και τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα.
Στην προσπάθεια του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, αναφέρθηκαν στα πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας στη Λάρισα, οι καθηγητές του σχολείου Άγγελος Γιουρούκης και Δημήτρης Σακατζής, οι οποίοι τόνισαν τα εξής: Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα και τη YouthnetHellas που είναι επίσημος εταίρος της εκστρατείας No Hate Speech Movement –κατά της ρητορικής του μίσους- του Συμβουλίου της Ευρώπης και εκπρόσωπος της εκστρατείας στην Ελλάδα, συνεργάζονται για να προωθήσουν το μήνυμα της σημασίας των λέξεων στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού με σκοπό την αποδοχή της διαφορετικότητας και κατ’ επέκταση την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους.
Για τον σκοπό αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία δύο βίντεο, με τίτλο «πρόσεχε τις λέξεις», (παραφρασμένο από τη φράση του Χαλίλ Γκιμπράν «πρόσεχε τις πράξεις σου») και «η υπεριώδης ακτινοβολία της ψυχής». Στο πρώτο σποτ, το οποίο γυρίστηκε σε εξωτερικό χώρο συμμετέχει μια μαθήτρια της Γ’ Λυκείου και στο δεύτερο που γυρίστηκε στους χώρους του σχολείου συμμετέχουν 14 μαθητές του ΕΠΑΛ. Πιστεύουμε ότι με τέτοιες προσπάθειες οι μαθητές ενεργοποιούνται, το σχολείο εμπλουτίζει τις λειτουργίες του με δράσεις που ενισχύουν την κιναισθητική μάθηση και την καλλιτεχνική παιδεία. Ειδικότερα για το περιεχόμενο των σποτς δημιουργήθηκε μια δημιουργική αναστάτωση στο σχολείο και οι μαθητές επιδίωξαν να μάθουν γι’ αυτό. Ελπίζουμε ότι η διάχυση του μηνύματος για τη λεκτική βία θα βοηθήσει όλους να κατανοήσουν τη μεγάλη σημασία των λέξεων (θετικών και αρνητικών) στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και κατ’ επέκταση στην αυτογνωσία. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την εθελοντική τους συμμετοχή και συμβολή του σποτ, εκτός από τους μαθητές, την Παρασκευή Μπασιούκα για το μακιγιάζ και τον Χρυσόστομο Καραντωνίου για τη μουσική».
Γ.Ρ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass