ΕΠΛΗΞΕ ΛΥΓΑΡΙΑ - ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Δυνατό μπουρίνι με χαλάζι

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2017 22:02

Νέο πλήγμα μέσα στο καλοκαίρι με έντονο μπουρίνι και δυνατή χαλαζόπτωση χθες λίγο πριν τις 8 το απόγευμα δέχτηκε η Λυγαριά Τυρνάβου, αλλά και αγροτικά τμήματα του Αργυροπουλίου και βόρεια της πόλης του Τυρνάβου.

Το χαλάζι είχε μέγεθος μεγαλύτερου του φουντουκιού και κατέστρεψε καλλιέργειες που ήδη ήταν στο στάδιο της συγκομιδής.

 Μεγάλη ζημιά υπέστησαν τα αμπέλια της περιοχής, οινοποιήσιμα και επιτραπέζια, οι ελιές οι οποίες σύντομα θα περνούσαν στη φάση της συγκομιδής του καρπού. Επίσης αμύγδαλα και καρύδια ο δυνατός άνεμος και το χαλάζι τα έριξαν από τα δέντρα προκαλώντας μεγάλη ζημιά και στο φυτικό κεφάλαιο, δηλαδή στα δέντρα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και του Δήμου Τυρνάβου με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση και συνεργάτες του να επισκέπτεται χθες το βράδυ καλλιέργειες που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση υποσχόμενος στους πληγέντες άμεση παρέμβαση σήμερα στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Από τους πρώτους στα χαλαζοχτυπημένα χωράφια ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος.

Ο κ. Τσιτσιρίγγος επικοινώνησε άμεσα χθες το βράδυ με τον αρμόδιο για την περιοχή του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο στη Λάρισα και τον ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σπυρόπουλος υποσχέθηκε ότι από σήμερα το πρωί κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν την περιοχή για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass