ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Μπλακ - άουτ από κεραυνούς στη Λάρισα

* Χτυπήθηκε μετασχηματιστής της ΔΕΗ κόβοντας 12 γραμμές * Δεκάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ – Επενέβη η Πυροσβεστική σε 15 περιπτώσεις

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2017 22:18

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν δεκάδες σημεία σε όλο τον νομό Λάρισας λόγω της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας και κυρίως από τους κεραυνούς που «χτύπησαν» μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Πολλά ήταν τα προβλήματα που προέκυψαν ωστόσο

μέσα στην πόλη της Λάρισας, με μεγάλο τμήμα της να μένει για περίπου μία ώρα χωρίς ρεύμα και αρκετούς πολίτες να εγκλωβίζονται σε ασανσέρ. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ενώ κάποιες άλλες αφορούσαν σε κόψιμο δέντρων. Ακόμα πιο δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για αρκετά χωριά της Ελασσόνας με τα κατά τόπους συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

Πιο αναλυτικά:

*Σύμφωνα με εκπροσώπους του τμήματος βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ περίπου στις 8 το βράδυ κεραυνός χτύπησε μετασχηματιστή της ΔΕΗ που βρίσκεται στην ΠΕΟ Λαρίσης - Θεσσαλονίκης στο ύψος αντιπροσωπείας αυτοκινήτων λίγο έξω από τη Λάρισα. Ωστόσο το σημείο είναι κομβικής σημασίας για την ηλεκτροδότηση μεγάλου μέρους της πόλης αφού από εκεί διέρχονται 12 γραμμές. Το «χτύπημα» είχε ως αποτέλεσμα να βυθίσει στο σκοτάδι κεντρικές περιοχές της πόλης και σημεία που βρίσκονται βορειοανατολικά του κέντρου (ΑΤΑ, Ηρώων Πολυτεχνείου, Σταθμός, Νέα Σμύρνη κ.α.).

Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που πολίτες έμειναν εγκλωβισμένοι στα ασανσέρ, λόγω της διακοπής ρεύματος, περιμένοντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συνολικά, σύμφωνα με εκπροσώπους της ΠΥΛ, οι σχετικές τηλεφωνικές κλήσεις έφτασαν τις 30 ενώ σε 15 τουλάχιστον περιπτώσεις χρειάστηκε εν τέλει να επέμβουν. Σε άλλες δύο περιπτώσεις η Πυροσβεστική προχώρησε σε κοπή δέντρων λόγω της βροχόπτωσης. Η βλάβη μετά από περίπου μια ώρα αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές στην πόλη της Λάρισας.

*Πολλά ήταν τα προβλήματα σε αρκετά σημεία σε ολόκληρο τον νομό Λάρισας. Πιο δύσκολες ήταν οι περιπτώσεις σε χωριά της Ελασσόνας. Εκεί μέχρι αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ οι βλάβες δεν είχαν αποκατασταθεί καθώς τα καιρικά φαινόμενα δυσκόλευαν τις προσπάθειες των τοπικών συνεργείων για να δώσουν λύση.

Διακοπές ρεύματος λόγω κεραυνών, καταγράφηκαν σε χωριά στο οδικό δίκτυο Λάρισας – Φαρσάλων και Λάρισας – Βόλου.

Για 45 περίπου λεπτά διεκόπη το ρεύμα και στον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο.

ΕΠΕΣΑΝ ΒΡΑΧΙΑ – ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΡΟΜΟΣ

Από την έντονη χαλαζόπτωση στη νέα εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης μέσω Μελούνας, δύο χλμ. μετά τη διασταύρωση Αργυροπουλίου, έπεσαν βράχια στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να σταματήσει για λίγη ώρα η διέλευση των οχημάτων. Μηχάνημα του δήμου βρέθηκε στο σημείο, απομάκρυνε τα βράχια για να αποκατασταθεί εν συνεχεία η κυκλοφορία.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εν τω μεταξύ και για σήμερα Τετάρτη, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει μέτρα προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα προτείνει:

- Τον έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων των οδών αρμοδιότητας των Δήμων.

- Τη μέριμνα από πλευράς πολιτών για τα φρεάτια και τις υδρορροές των ιδιοκτησιών τους.

- Την αποφυγή στάσης, στάθμευσης, κατασκήνωσης πλησίον και εντός υδατορεμάτων.

- Την αποφυγή παραμονής ή διέλευσης πεζών και οχημάτων σε περιοχές με έντονες κλίσεις πρανών.

- Την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε περίπτωση εκδήλωσης και έξαρσης των φαινόμενων.

- Τον περιορισμό των δραστηριοτήτων σε θαλάσσιο περιβάλλον.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass