ΚΗΡΥΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μάχη κατά της αφισορύπανσης

* Ανακοίνωση του αντιδημάρχου Χρήστου Τσιόπα

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2017 22:16

Πλήγμα για την καλή αισθητική και εμφάνιση των πόλων αποτελεί η αφισορύπανση. Ιδιώτες , πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι ακόμα και οι ίδιοι οι δήμοι πολλές φορές, προκαλούν μια εικόνα όχι καλή. Άλλες φορές μάλιστα ο «ανταγωνισμός» για το ποια αφίσα θα επικρατήσει φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα αφού ο σκοπός της αφίσας αλλά και των πανό είναι η προβολή, και όχι να μην ξεχωρίζει ο πολίτης καμία από τις αφίσες.

Με αφορμή την αφισορύπανση στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της περιοχής, ο Δήμος Τυρνάβου προχώρησε σε ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, μια από τις πρώτες ενέργειες του Δήμου ήταν να μην εκδοθούν πολλές και μεγάλων διαστάσεων αφίσες για τις εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, που τοποθετούνται σε δένδρα και κολώνες. Απεναντίας εκδόθηκαν λιγότερες (περίπου 200) και μικρότερες αφίσες, που τοποθετήθηκαν σε προθήκες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε δημοτικά καταστήματα, καθώς και πανό σε συγκεκριμένες θέσεις που έχει δημιουργήσει ο Δήμος.

 Μιλώντας για το ζήτημα στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας σημειώνει: «Ο Δήμος Τυρνάβου στηρίζοντας αυτήν την απόφαση θα επιδιώξει γενικότερα με παρεμβάσεις του να μειώσει το πρόβλημα της αφισορύπανσης, καθώς οι αφίσες και τα λοιπά έντυπα καταλήγουν συνήθως σε πεζοδρόμια και δρόμους ως απορρίμματα πλήττοντας την αισθητική του Δήμου.

Στόχος επίσης του Δήμου Τυρνάβου είναι να μειωθεί η διακίνηση έντυπου υλικού στις υπηρεσίες του, χρησιμοποιώντας κυρίως συστήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Η ευθύνη για τη διατήρηση της καλαισθησίας είναι ευθύνη όλων μας και καλούμαστε όλοι να διασφαλίσουμε μια καλύτερη αισθητική για τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass