ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σκίζουν τα κύματα και το διασκεδάζουν

* «Το καλοκαίρι δοκιμάζουμε κάτι το διαφορετικό», λένε στην «Ε» όσοι δεν πάνε στην παραλία για την ξαπλώστρα

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2017 22:55

Στις αμέτρητες παραλίες εκτός από όσους απολαμβάνουν το άραγμα στην ξαπλώστρα, την ηλιοθεραπεία, το κολύμπι ή ένα καλό βιβλίο θα συναντήσει κάποιος και εκείνους που αναζητούν την ένταση, την αδρεναλίνη, αυτούς που θέλουν να δαμάσουν τα κύματα, να αθληθούν και να διασκεδάσουν.

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, ξεγνοιασιά, ελεύθερος χρόνος, θάλασσα, παραλία, παιχνίδι. Η καλύτερη εποχή για να δοκιμάσει κάποιος ένα θαλάσσιο σπορ από τα πολλά που θα βρει στις παραλίες της Λάρισας και της Πιερίας. Γιατί όπως λένε όσοι δεν πηγαίνουν στην παραλία για να χαλαρώσουν στην ξαπλώστρα «το καλοκαίρι δοκιμάζουμε κάτι το διαφορετικό. Κάνε κάτι ενδιαφέρον για να διώξεις από πάνω σου το άγχος και την πίεση του χειμώνα και της δουλειάς».

Οι παραλίες αποκτούν ενέργεια, κίνηση, ζωή τα σκάφη σκίζουν τα κύματα, μικροί και μεγάλοι ανεβαίνουν σε φουσκωτά, πετούν με αερόστατα και flyboard, κάνουν ποδήλατο, ισορροπούν σε σανίδες, πιάνουν κουπί και κάνουν κανό. Ο επισκέπτης ακολουθώντας την ακτογραμμή από τα παράλια του Δήμου Αγιάς με το κανό και το ποδήλατο περνά στον Δήμο Τεμπών με το windsurf και το kite surf για να βρεθεί στον Δήμο Δίου Ολύμπου όπου η διασκέδαση δεν έχει τελειωμό.

Φουσκωτά δαχτυλίδια, ξαπλωτά, καναπές και μπανάνα είναι οι αδυναμίες μικρών και μεγάλων στην παραλία. Ανεβάζουν την αδρεναλίνη και αποτελούν μια πρόκληση μιας και ο στόχος είναι να κρατηθούν πάνω σε αυτά χωρίς να πέσουν στο νερό. Πρόκειται για ένα είδος διασκέδασης που το προτιμούν φίλοι αλλά και οικογένειες.

Για στιγμές χαλάρωσης και ήπιας άθλησης οι ιδιοκτήτες των watersports center προτείνουν στους πελάτες τους το θαλάσσιο ποδήλατο και το κανό. Για μια βόλτα στα ψηλά οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν με αλεξίπτωτο και να θαυμάσουν τις ομορφιές της περιοχής. Η έλξη διενεργείται από κατάλληλο ταχύπλοο σκάφος.

Όσοι όμως δεν φοβούνται τα ύψη και είναι λίγο περισσότερο ριψοκίνδυνοι, φορούν τον κατάλληλο εξοπλισμό και γίνονται για λίγο… υπερήρωες. Ο λόγος για το Flyboard, το θαλάσσιο σπορ που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και δεν θα μπορούσε να λείπει και από τις δικές μας θάλασσες. Η πρωτοποριακή συσκευή εκτοξεύει τους ριψοκίνδυνους πάνω από το νερό έως και 20 μέτρα, τους φτάνει στα ύψη την αδρεναλίνη, προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα και κερδίζει το χειροκρότημα των υπολοίπων λουομένων που δεν τολμούν. «Όποιος είναι πάνω από 18 ετών επειδή χρειάζεται λίγη δύναμη στα πόδια για να κρατηθεί στον αέρα, πρέπει να το δοκιμάσει είναι φανταστικό», τονίζει στην «Ε» ο Χρήστος που μόλις προσθαλασσώθηκε.

«Οι ξένοι τουρίστες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα φουσκωτά παιχνίδια», δηλώνει ο Δημήτρης Μαχούχας υπεύθυνος Watersport center στην ακτή των Ν. Πόρων για να προσθέσει ότι «οι Έλληνες δεν μένουν στην ξαπλώστρα αλλά ενδιαφέρονται είτε για το θαλάσσιο σκι είτε για windbord», και άλλη μια παρέα νεαρών παίρνει τη θέση μας στο σκάφος. Μάλιστα όπως εξηγούν οι εκπαιδευτές ένας αρχάριος χρειάζεται ένα με δύο μαθήματα για να μάθει τα βασικά του θαλάσσιου σκι, ενώ ακόμα και ένα παιδί 4 ετών μπορεί να το δοκιμάσει.

Από την αδρεναλίνη περνάμε στην ισορροπία, και στο Stand Up Paddle ή SUP εν συντομία, «είναι η μια παραλλαγή του σέρφινγκ και σχετικά εφικτό για όποιον ενδιαφέρεται να το δοκιμάσει στη θάλασσα», εξηγεί ο Γιάννης Βασβατέκης. Το SUP αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές που πατούν γερά τα ποδιά τους πάνω σε μια σανίδα του σερφ. Είναι απλό, εύκολο και όπως εξηγεί «δεν είναι επιβαρυντικό για τις αρθρώσεις, γυμνάζεις όλο σου το σώμα και συγχρόνως αποτελεί έναν τρόπο ψυχοθεραπείας, κάτι που προσφέρει απλόχερα η επαφή με τη φύση, με τη θάλασσα».

Όποια δραστηριότητα και να επιλέξει κάποιος για να κάνει εκείνος ή τα παιδιά του, θα πρέπει να απευθύνεται όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτές σε ανθρώπους που γνωρίζουν, έχουν τις απαραίτητες άδειες και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass