ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ

STOP στις επικίνδυνες διασταυρώσεις στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2017 23:00
Τα stop σε επικίνδυνες διασταυρώσεις Τα stop σε επικίνδυνες διασταυρώσεις

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα συνεργείο του Δήμου στην πόλη του Τυρνάβου και στις επικίνδυνες διασταυρώσεις, σημαίνει το οδόστρωμα με τη λέξη και το σήμα STOP. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η ασφαλής κινητικότητα στην πόλη. Το πρόγραμμα αυτό ,όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας, εκτελείται παράλληλα με την τοποθέτηση πινακίδων οδικής σήμανσης, σε νέες θέσεις ή σε αντικατάσταση φθαρμένων παλαιών πινακίδων.

Το πρόγραμμα οριζόντιας σήμανσης περιλαμβάνει διαγραμμίσεις και αποτυπώσεις σημάτων και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία που απαιτείται επιπλέον προσοχή από οδηγούς και πεζούς. Θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2018 σε όλο τον Δήμο, ξεκινώντας από την πόλη του Τυρνάβου.

Στόχος είναι η ασφαλής κινητικότητα στις πόλεις και στα χωριά του Δήμου, η αποφυγή ατυχημάτων και η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ

Στο ίδιο πλαίσιο ο Δήμος Τυρνάβου προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στο κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη που είναι η παράνομη κατάληψη των θέσεων παρκαρίσματος για τα ΑμεΑ.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο του Τυρνάβου θέσεις παρκαρίσματος ΑμεΑ. Όλες οι δημοτικές αρχές φροντίζουν στον τομέα αυτό σε συνεργασία με την αστυνομία ειδικά για την περίπτωση των ΑμεΑ. Δυστυχώς όμως οι συμπολίτες δε σέβονται τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα και για τον λόγο αυτό χαρακτηρίστηκαν αυτές οι θέσεις παρκαρίσματος. Το ζήτημα δεν λύνεται με το να γράφει η αστυνομία και να μοιράζει κλήσεις. Το ζήτημα είναι κυρίως παιδείας, κουλτούρας και πολιτισμού.

Για τον λόγο αυτό συνεργείο του Δήμου προχώρησε σε σήμανση του οδοστρώματος καταδικάζοντας και με τον τρόπο αυτό απερίφραστα τους συνδημότες εκείνους που με ελαφριά την καρδιά δεν σέβονται την ιδιαιτερότητα των ανθρώπων αυτών οι οποίοι ενώ θέλουν να εξυπηρετηθούν παρκάροντας σε συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης που έχουν οριστεί και με πινακίδες σήμανσης δεν μπορούν να το κάνουν γιατί εκεί υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα άλλα οχήματα.

Σε ό,τι αφορά στην τοπική αστυνομία το ενδιαφέρον και για το ζήτημα αυτό είναι έντονο και υπάρχουν παρεμβάσεις ώστε να συνετιστούν οι πολίτες που παρκάρουν παράνομα στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και στις ράμπες πρόσβασης στα πεζοδρόμια.

Τέλος αξίζει πάντα να θυμόμαστε ότι το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Σήμερα μπορεί να μην είμαστε εμείς, αύριο όμως...;

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass