Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ

Υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ο Δήμος Τυρνάβου

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 22:06
Τα μηχανήματα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου και οι εργαζόμενοι περιμένουν την τελική απόφαση για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται Τα μηχανήματα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου και οι εργαζόμενοι περιμένουν την τελική απόφαση για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται

Σε αναμονή βρίσκονται οι εργαζόμενοι καθαριότητας στον Δήμο Τυρνάβου σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις εργασίας τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι εργαζόμενοι με επικεφαλής το σωματείο τους ήδη έχουν επαφές με τον

νομικό τους σύμβουλο και περιμένουν η δέσμευση της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση να γίνει άμεσα πράξη και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις του τακτικού προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, από πλευράς Δημοτικής Αρχής τονίζεται ότι ένα μεγάλο πρόβλημα του Δήμου Τυρνάβου με το προσωπικό στον τομέα καθαριότητας οδηγείται σε λύση.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι η μοναδική υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου που δεν διαθέτει μόνιμο – τακτικό προσωπικό και καλύπτει τις ανάγκες της με εργαζόμενους που υπογράφουν συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας. Αυτή η κατάσταση επιφέρει προβλήματα στην οργάνωση της υπηρεσίας, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση στους πολίτες του Δήμου αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι με τέτοιες εργασιακές σχέσεις γίνονται δέκτες ποικίλων πιέσεων.

Και φυσικά γεννιούνται ερωτηματικά ως προς τις ενέργειες παλαιότερων διοικήσεων σε εποχές που «όλα ήταν δυνατά», γιατί δεν φρόντισαν, ενώ υπήρχαν οι θεσμικές δυνατότητες να στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό μια υπηρεσία με εξαιρετική σημασία για το κοινωνικό σύνολο.

Σε δήλωσή του στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης δηλώνει για άλλη μια φορά ότι τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και των δίκαιων αιτημάτων τους και σημειώνει: «Προβάλλει ως ιστορική η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση από την οποία ψηφίστηκε η πρόταση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Δρομολογούνται λοιπόν οι διαδικασίες προκήρυξης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και μέχρι την ολοκλήρωσή τους ο Δήμος συνάπτει νέες συμβάσεις με τους σημερινούς εργαζόμενους. Οι νέες συμβάσεις προκύπτουν από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποτελούν απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass